Nagyatad

Nagyatád, din județul Somogy, care aparține regiunii de peste Dunăre din sudul Ungariei, este “orașul parcurilor, statuilor și al băilor”. Teritoriul său a fost locuit încă în anticitate, orașul a fost întemeiat de tribul numit Horka. Declararea de oraș a fost sărbătorită de populație la 25 aprilie 1971, după care localitatea a primit și medalia Hild în 1983.

 

În fiecare august la Nagyatád se organizează singurul triatlon de cursă lungă al Ungariei, la care au participat și sportivi din Târgu Secuiesc pe parcursul anilor.

 

Relația dintre cele două orașe poate fi pus pe 12 februarie 1999, când administrația din Nagyatád și primarul a făcut primul pas inițiator către administrația locală. Prima vizită oficială la Nagyatád a avut loc în aprilie 2000; contractul de oraș înfrățit l-au semnat la 20 mai 2000 la Târgu Secuiesc, iar în Ungaria la 16 septembrie.l

 

Corul de Cameră Cantus a realizat o bună relație cu Corul mixt din Nagyatád, la serbarea îmbinată cu semnarea contractului au participat și funcționari din Târgu Secuiesc în compania mediei. Erdélyi Kör din orașul înfrățit a trimis de mai multe ori ajutor pentru nevoiașii din orașul nostru, în special în perioada de câțiva ani de după semnarea contractului. Dintre orașele noastre înfrățite de la Nagyatád sosesc cele mai multe grupe de vizitatori, ca să admire regiunea noastră.

 

Asociația Crescătorilor de animale mici „Columba” și Asociația Prietenilor de grădină au reușit să realizeze o relație activă până azi cu colegii, cu interese asemănătoare, din Nagyatád.

 

Pagina oficială a lui Nagyatád

www.nagyatad.hu