korhaz_epulet1

Spitalul din Târgu Secuiesc servește nu doar orașul, ci și întregul ținut Trei Scaune de Sus, și de când s-a mutat într-o nouă, modernă aripă de clădire, datorită bunei înzestrări și a deservirii profesionale, din ce în ce mai mulți îl caută și din alte părți ale județului.

 

Directorul spitalului: Canea-Kocsis András

 

Istorie:

Spitalul din Târgu Secuiesc, înființat în 1884, a fost întemeiat de baroneasa Szentkereszty Stefánia, care și-a dedicat întreaga viață și activitate îngrijirii celor nenorociți, orfani, bolnavi și bătrâni. Spitalul Rudolf, înființat de aceasta, a început să funcționeze cu 16 paturi. În timpul lucrărilor de canalizare în curtea Spitalului Rudolf au găsit singurul tun rămas, fabricat de Gábor Áron. Din 1942 secția de obstetrică și ginecologie s-a mutat într-o clădire separată, în clădirea fostului Hotel Millenium, și acolo a funcționat până în 2005, până când au reușit să termine lucrările noului spital început în 1999. În noiembrie 2005, la Târgu Secuiesc au inaugurat  într-un cadru festiv una din cele mai moderne instituții de sănătate din Transilvania, centrul de ocrotire al mamei și copilului  al spitalului municipal cu patru etaje. Clădirea proiectată de colaboratorii instituției de arhitectură din Cluj Napoca și arhitectul Ritti Olivér corespunde cerințelor crescute ale secolului douăzeci și unu.

 

Spitalul din Târgu Secuiesc servește nu doar orașul, ci și întregul ținut Trei Scaune-de Sus, și de când s-a mutat într-o nouă, modernă aripă de clădire, datorită bunei înzestrări și a deservirii profesionale, din ce în ce mai mulți îl caută și din alte părți ale județului. În mare parte din puteri proprii au modernizat secția de neurologie, dar și laboratorul. Între 2005 și 2007 au înnoit chirurgia, dar în anii trecuți au schimbat sistemul de încălzire, au înnoit și spălătoria. În 2008 au mutat secția de medicină internă în clădirea policlinicii. Predarea festivă a secției de interne a avut loc la 28 noiembrie. În cele ce urmează vor fi înnoite policlinica și secția de psihiatrie. Aparatura spitalului din Târgu Secuiesc se apropie din ce în ce mai mult cerințelor, aici au început prima dată în județ la ginecologie operațiile cu laparoscop, azi deja la chirurgie și la ortopedie există turn separat de laparoscop. Dispun de dopplere colorate, de laborator de radiografie și aici funcționează singura mamografie din Trei Scaune.

 

Contact:

Adresă: 525400 Târgu Secuiesc, Strada Fabricilor, Nr. 2/A

Tel.: +40 267 361 469, +40 267 362 090, +40 367 804 413, +40-367 804 414   

Fax: +40 267 364 982

E-mail: spital@spitaltgsecuiesc.ro

Pagină web: www.spitaltgsecuiesc.ro