Semafoare inteligente și biserica minoriților

În prezent la Primăria Târgu Secuiesc există două proiecte, unul semafoarele inteligente, celălalt cauza bisericii minoriților. Semafoarele au fost instalate, iar echipa de construcții s-a întors după vacanța de iarnă.

Șaptesprezece de chiriași în cele două parcuri industriale

Am aflat de la Szöllősi Tamás, directorul societății comerciale cu răspundere limitată operatoare a parcurilor industriale, numărul celor care lucrează în cele două parcuri industriale din Târgu Secuiesc crește o dată cu demararea noilor întreprinderi, căci sunt semnate aproape șaptesprezece contracte, astfel mai multe firme vor angaja forță de muncă.  Până la sfârșitul lui 2019 în cele două obiective au lucrat circa șaptezeci de angajați, însă acest număr crește tot mai mult.

Casele de cultură reînnoite ale satelor care aparțin de Târgu Secuiesc vor fi inaugurate în cadrul unei festivități

Reînnoirea caselor de cultură care aparțin de Târgu Secuiesc – Ruseni, Tinoasa, Săsăuși și Lunga – se desfășoară de mai multe luni, lucrările sunt efectuate de primărie. Jumătate din finanțare a fost asumată de primărie, cealaltă jumătate se va realiza cu sprijinul Consiliului Județean Covasna. Constituie excepție Ruseni, acolo cheltuielile sunt suportate sută la sută de către primărie.

Au fost alese cele mai bune desene

Peisaj de iarnă, atmosferă de Crăciun, piețe acoperite de zăpadă și mesaje vesele decorat lucrările sosite pentru concursul de iarnă a Primăriei din Târgu Secuiesc. Scopul concursului organizat deja pentru a opta oară este găsirea celor mai frumoase patru desene care vor decora felicitările de Crăciun a Primăriei. Pe lângă cei patru câștigători, juriul a premiat încă douăsprezece lucrări.

E nevoie de schimb de conductă?

La cea din urmă ședința, ținută joi, a consiliului din Târgu Secuiesc subiectul cel mai lung discutat l-a constituit problema apei. Nu e întâmplător: consilierii urmau să decidă dacă sprijină scumpirea prețului apei, totodată au putut adresa întrebări lui Kozsokár Attila, directorul împuternicit al furnizorului, care a participat la ședință.

O nouă parte aranjată a orașului

A ajuns un nou strat de asfalt și în partea rămasă în urmă a străzii Abatorului, astfel, făcând abstracție de micile neteziri, se poate afirma că modernizarea acestei părți a orașului s-a încheiat. Acum, administrația lucrează în strada Brazilor.

Anunț important

Anunț important referitor la concursul pentru ocuparea unui post de funcționar public la Compartimentul Impozite și Taxe din cadrul Primăriei Municipiului Târgu Secuiesc!

Ajutor de încălzire 2019–2020

Primăria Municipiului Târgu Secuiesc anunţă că începând cu data de 21.10.2019 se pot solicita și depune cererile și declarațiile pe propria răspundere pentru ajutorul de încălzire. Beneficiază de ajutor de încălzire persoanele/familiile la care venitul net pe membru de familie nu depășește 750 lei și nu dețin în proprietate nici unul dintre bunurile enumerate în lista de excludere.

Delegație olandeză la Târgu Secuiesc

Săptămâna trecută, o delegație de șapte membri ai orașului înfrățit Maassluis din Olanda a vizitat orașul Târgu Secuiesc. Pe parcursul întâlnirii s-a formulat că vor să așeze pe baze noi colaborarea dintre cele două localități. Începând cu doi noiembrie 2015 a fost numit cu ordin regal primar în Maassluis dr. T. J. (Edo) Haan, iar edilul orașului înfrățit n-a fost încă până acum la Târgu Secuiesc, asta s-a întâmplat acum.

Bani europeni pentru orașele mici

Mulțumită modificării UDMR-ului, vor putea avea apoi parte de finanțare europeană optsprezece orașe din Transilvania. Conform  proiectului, s-ar putea înființa noi zone metropolitane, după care însă s-ar putea introduce proiecte de sprijin pentru investiții. Bokor Tibor, primarul din Târgu Secuiesc, a expus: asta ar fi un mare sprijin pentru orașele mici.

A fost numit un nou consilier

La ședința de ieri a Consiliului Local din Târgu Secuiesc a fost numit un nou consilier și a fost modificat și bugetul. Totodată, consiliul a acceptat ca donație un teren și un vehicul.

Lucrare amplă la biserica minoriților din Kanta

Primarul Bokor Tibor, senatorul Fejér László Ödön și firma executantă au ținut ieri la biserica minoriților din Kanta o conferință de presă, în cadrul căreia au avut prilejul de a vedea și lucrările care se desfășoară acolo. Reînnoirea înaintează bine, s-a reușit rezolvarea mai multor probleme, însă imobilul încă tot mai are părți periculoase.

S-a reînnoit una din clădirile liceului Nagy Mózes

Clădirile principală și B ale liceului din Kanta constituie din 2010 proprietatea Statusului Romano-Catolic din Transilvania, mulțumită lor în 2013 a fost reînnoită structura acoperișului clădirii principale și a fost acoperită cu țiglă, iar în vară i-a venit rândul și renovării imobilului mai mic.

Trei persoane primesc premiul Pro Urbe

În cadrul zilelor orașului, la data de 29 august Dr. Vitális Sándor, medic primar, Deme László profesor, fostul director al Liceului Teoretic Nagy Mózes Líceum și sculptorul Vetró András vor primi în acest an premiul Pro Urbe, acordat de Primăria Municipiului Târgu Secuiesc.

O firmă va administra iluminatul public

La ședința ordinară a consiliului din Târgu Secuiesc au figurat patru puncte de pe ordinea de zi. Printre altele, colegiul a decis și despre închirierea iluminatului public.