Închirierea spațiului public pentru Zilele Orașului „Sokadalom” / 2024

Primăria Municipiului Târgu Secuiesc așteaptă înscrierea comercianților la zilele orașului „Sokadalom”, care se mută la o nouă dată, și va fi organizat între 28–30 iunie 2024. La zilele orașului se poate prezenta în mai multe categorii, în fiecare categorie înscrierea devine valabilă în urma completării formularului online, precum și după acceptarea hărții și a regulamentului.

Programul Zilelor KSE

Zilele Sportive KSE a orașului Târgu Secuiesc vor începe pe 7 mai și vor umple Stadionul Sinkovits, Sala Polivalentă Kicsid Gábor și câteva dintre sălile de sport din oraș cu programe sportive până pe 12 mai.

Anunț important / recordare la conductele de gas

Primăria Municipiului Târgu Secuiesc informează persoanele interesate că a publicat lista documentelor necesare pentru efectuarea lucrărilor pentru racordare la conductele de gaz, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice. Lista de documente poate fi consultată aici: https://www.kezdi.ro/ro/anunt-public/.

Târgu Secuiesc celebrează ziua de 15 martie cu cuvintele lui Széchenyi în acest an

„Respectați trecutul pentru a înțelege prezentul și pentru a lucra pentru viitor” – Primăria Municipiului Târgu Secuiesc organizează programul de 15 martie din acest an cu cuvintele contelui Széchenyi István. Pe lângă instituțiile de învățământ, Muzeul Breslelor „Incze László” și Centrul Cultural „Vigadó” se vor alătura, de asemenea, cu un program, la fel ca și reprezentanți ai satelor din jur și echipe ecvestre și tradiționale. Senatorul Tánczos Barna va fi invitatul de onoare al programului festiv.

Premiul Pro Urbe pentru anul 2024

Cautăm din nou propunerea pentru premiul Pro Urbe 2024. Propunerile sunt așteptate până pe 18 martie 2024. Premiul Pro Urbe este a doua cea mai importantă distincție pe care Consiliul Local din Târgu Secuiesc o poate decerna unei persoane care o merită. Poate primi premiu Pro Urbe oricare persoană din Târgu Secuiesc sau care trăiește în Târgu Secuiesc, care cu activitatea sa a contribuit la mărirea renumelui orașului, ale cărui fapte sunt proeminente și a împlinit vârsta de 70 de ani. Premiul Pro Urbe poate fi acordat doar unei persoane care este în viață.  

Am găsit cea mai bună turtă dulce de casă din Târgu Secuiesc și în 2023

Primăria Municipiului Târgu Secuiesc, în parteneriat cu Fundația Wegener Pro Sanitate, a găsit cea mai bună turtă dulce de casă din Târgu Secuiesc și în anul 2023. În total, douăzeci de gospodine, familii, comunități sau grupuri civile au aplicat la concurs. Lucrările au fost evaluate de un juriu profesionist.

Distracție de Crăciun în parcul W. Wegener * programul Orășelul lui Moș Crăciun

Orășelul lui Moș Crăciun, orașul de basm din Târgu Secuiesc, își va deschide din nou porțile în parcul W. Wegener. Organizatorul evenimentului, Primăria Municipiului Târgu Secuiesc, și sponsorul principal al evenimentului, Fundația Wegener Pro Sanitate, vor umple după-amiezile cu distracție valoroasă în perioada 20–21 decembrie 2023. Colțul lui Moș Crăciun, târg de Crăciun, jocuri în aer liber, și multe alte surprize îi așteaptă pe copii și adulți. Evenimentul va include, de asemenea, o campanie de caritate și premizarea câștigătorilor concursului de desene și ai concursului de turtă dulce.

Cele mai frumoase desene * ediția 2023

Desene frumoase decorează și în acest an felicitările de Crăciun a primăriei, deoarece pentru a zecea oară Primăria Municipiului Târgu Secuiesc a înscris concursul de desene de iarnă pentru copiii de grădiniță și școlarii din Târgu Secuiesc și satele aparținătoare. Au fost patru categorii de câștig, dar anul acesta sunt mult mai mulți câștigători.

Se pot depune cereri pentru anul 2024 în programul pentru familii numeroase

În 2024 programul pentru familii numeroase va continua, oferind o serie de beneficii familiilor care depun cererea. Pentru a solicita cardul de familie numeroasă, trebuie depus cererea până marți, 20 decembrie 2023, și trebuie îndeplinit câteva criterii. Familiile care au primit deja cardul anul trecut, dar de atunci au avut un nou membru al familiei, trebuie să respecte, de asemenea, criteriile de mai jos.

Concurs de desen 2023

Primăria Municipiului Târgu Secuiesc, așa cum a devenit deja o tradiție, lansează concursul de desene de iarnă, în urma căruia cele mai frumoase patru desene vor fi folosite ca felicitări de Crăciun ale instituției. Pentru a 12-a oară, concursul este deschis copiilor de grădiniță și școlarilor din oraș și din satele aparținătoare (Ruseni, Săsăuși, Tinoasa și Lunga). Temele sunt aceleași: advent, sărbătorile de iarnă sau Crăciun, iar înscrierile sunt așteptate la secretariatul școlii/grădiniței solicitantului până luni, 20 noiembrie 2023. Desenele vor fi evaluate de un juriu.

Ajutor încălzire 2023

Începând cu data de 16.10.2023 se pot solicita și depune cererile și declarațiile pe propria răspundere pentru ajutorul de încălzire conform programului cu publicul al Direcției de Asistență Socială (luni, miercuri și vineri ora 8-16, marți și joi ora 8-14). Venitul mediu net lunar până la care se acordă ajutorul pentru încălzire este de 1.386 lei/persoană, în cazul familiei, și de 2.053 lei, în cazul persoanei singure. Contravaloarea ajutorului pentru încălzire va fi menţionată în facturile emise de furnizori.

X Balloon Fest 2023 * program

Între 15–17 septembrie, X Balloon Fest va fi organizat pentru a doua oară la Băile Fortyogó din Târgu Secuiesc, unde 12 baloane cu aer cald îi așteaptă pe toți cei care vor să zboare și să se distreze, sosiți atât din afara județului Covasna, cât și din străinătate.

Program Rabla 2023

Începând de luni, 31 iulie 2023, ora 10:00, persoanele fizice se pot înscrie în cadrul Programului privind casarea autovehiculelor uzate – Rabla Local. Înscrierea persoanelor fizice în cadrul programului se realizează prin intermediul aplicației informatice pusă la dispoziție de către AFM, până pe 31 august 2023, ora 16:30 sau până la epuizarea bugetului alocat fiecărei unități administrativ-teritoriale (UAT). 

Anunţul Compartimentului Evidenţa Persoanelor

Compartimentul Evidenţa Persoanelor informează cetăţenii că termenul de soluţionare a cererii pentru eliberarea cărţii de identitate este de minim 20 zile calendaristice. De aceea, vă rugăm să vă prezentaţi pentru solicitarea unei noi cărţi de identitate cu minim 1 lună ȋnainte de expirarea termenului de valabilitate. Ȋn caz de urgenţă avem posibilitatea de a elibera carte de identitate provizorie, dar aceasta nu poate fi folosită la călătoriile ȋn alte ţări.

Închirierea spațiului public pentru Zilele Orașului „Sokadalom” (update!)

Primăria Municipiului Târgu Secuiesc așteaptă înscrierea comercianților la zilele orașului „Sokadalom”, care vor fi organizate, anul acesta, între 30 iunie – 2 iulie 2023. Firmele pot opta pentru mai multe categorii, iar pentru fiecare este necesara completarea formularului online, precum și acceptarea hărții și a regulamentului.

Înscriere la Zilele Copilașilor

Primăria Târgu Secuiesc așteaptă înscrierea comercianților la Zilele Copilașilor, care se va desfășura între 30 mai – 1 iunie a.c. în Casa de Cultură Vigadó și parcul W. Wegener. Târgul se desfășoară în data de 31 mai și 1 iunie în Parcul W. Wegener.

Anunț important cu privire la programul rabla a autovehiculelor

Vă rugăm să rețineți că, aplicațiile pot fi acceptate doar în limita bugetului prevăzut în contract, iar persoanele fizice pot aplica pentru program prin intermediul platformei AFM! În acest moment ne aflăm în etapa în care Primăria Municipiului Târgu Secuiesc s-a înscris în program și a solicitat finanțare pentru casarea a 100 de autovehicule.