Să întâmpinăm recenzorii cu încredere!

Începând cu luna iunie, 17 de recenzori din Târgu Secuiesc au început să viziteze persoanele care nu s-au autorecenzat online sau nu au finalizat corect şi complet chestionarele de recensământ.

Cooperare cu alte țări europene

În cadrul concursului “Europe for Citizens”, primăria Târgu Secuiesc a găzduit delegații din Gyöngyös (Ungaria), Lendva (Slovenia), Melnik (Republica Cehă) și Losonc (Slovacia). Vizita de două zile a inclus un schimb de experiență profesională, precum și o vizită în orașul Târgu Secuiesc și în împrejurimi.   Scopul programului este de a stabili o cooperare pe […]

A început a doua etapă a recensământului

A început etapa recensământului – interviul față în față –, în care recenzorii îi vor vizita pe toți cei care nu au completat online chestionarele de recensământ sau chestionarul nu a fost acceptat, astfel nu se află în baza de date. Această etapă se va  încheie pe 17 iulie 2022.

Au fost aprobate proiectele culturale și de sport

În total, au fost evaluate și aprobate de către comisia de evaluare și selecționare 27 de proiecte, depuse de 18 asociații. Evaluarea a avut loc la 11 mai 2022. Valoarea totală acordată a fost 100.000 de lei. Aplicațiile câștigătoare găsiți aici: 

Înscriere la Zilele Copilașilor

Primăria Târgu Secuiesc așteaptă înscrierea comercianților la Zilele Copilașilor, care se va desfășura între 30 mai – 1 iunie a.c. în parcul W. Wegener.

Ședința de consiliu din luna aprilie

La data de 28 aprilie 2022, Consiliul Local al municipiului Târgu Secuiesc a avut ședința ordinară de consiliu, unde au votat asupra unsprezece puncte, dintre care rectificarea bugetului, regulamentul parcării de plată pentru mașinilie 100% electrice și statutul primăriei.

În atenția comercianților – Înscriere la Zilele Sportive KSE

Primăria Târgu Secuiesc așteaptă înscrierea comercianților la Zilele Sportive KSE, care se va desfășura între 6–8 mai a.c. La zilele sportive se poate prezenta în mai multe categorii, înscrierea devine valabilă în urma înregistrării cererii la Primărie.

Anunț de interes public privind recensământul

Etapa de autorecenzare online a recensământului din 2022 în România începe pe data de 14 martie. În timpul acestei etape, fiecare persoană poate completa online propriul  chestionar, precum și pe cel al membrilor familiei și al rudelor sale. Detalii aici.

Premiul Pro Urbe pentru anul 2022

Cautăm din nou propunerea pentru premiul Pro Urbe 2022. Propunerile sunt așteptate până pe 16 martie 2022. Premiul Pro Urbe este a doua cea mai importantă distincție pe care Consiliul Local din Târgu Secuiesc o poate decerna unei persoane care o merită. Poate primi premiu Pro Urbe oricare persoană din Târgu Secuiesc sau care trăiește în Târgu Secuiesc, care cu activitatea sa a contribuit la mărirea renumelui orașului, ale cărui fapte sunt proeminente și a împlinit vârsta de 70 de ani. Premiul Pro Urbe poate fi acordat doar unei persoane care este în viață.  

Încă doi câștigători în bugetarea participativă

Anul trecut, pentru a doua oară, Primăria Municipiului Târgu Secuiesc a lansat platforma de bugetare participativă, care oferă locuitorilor posibilitatea de a solicita finanțare pentru proiecte, care sunt importante pentru ei. Din patru aplicații au fost anunțați doi câștigători: grădinița Csipkerózsika și grădinița cu nr. 3.

Plata taxelor online și solicitare impozit

Dorim să atragem atenția plătitorilor de impozite și taxe locale asupra faptului că impozitele și taxele locale pot fi plătite și online prin platforma ghiseul.ro sau prin transfer bancar. În cazul transferului bancar contribuabilul trebuie să cunoască impozitul perceput.

Se pot depune cereri pentru anul 2022 în programul pentru familii numeroase

În acest an, programul pentru familii numeroase va continua, oferind o serie de beneficii familiilor care depun cererea. Pentru a solicita cardul de familie numeroasă, trebuie depus cererea până luni, 17 ianuarie 2022, și trebuie îndeplinit câteva criterii. Familiile care au primit deja cardul anul trecut, dar de atunci au avut un nou membru al familiei, trebuie să respecte, de asemenea, criteriile de mai jos.

De interes public! Formularul digital pentru intrarea în România

Începând din 20 decembrie 2021, formularul digital de intrare în România poate fi completat electronic, accesând site-ul https://plf.gov.ro/. Formularul digital poate fi generat electronic prin intermediul platformei https://plf.gov.ro, dezvoltată de Serviciul de Telecomunicații Speciale pe baza cerințelor operaționale ale Ministerului Sănătății. Detalii aici.

Dialogul dintre administrație și comunitate este rețeta succesului pentru dezvoltarea orașelor

Pe 17 noiembrie 2021, viceprimarul municipiului Târgu Secuiesc, dr. Szilveszter Szabolcs, alături de Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6 din București, Oana Matache, viceprimarul Buzăului și Alexandru Claudiu Buciu, primarul Lugojului, a participat la evenimentul online Urban Talks, vorbind despre modele de bune practici și strategii pentru dezvoltarea dialogului dintre cetățeni și administrație.

A fost arborat steagul oficial al orașului Târgu Secuiesc

După mai mulți ani de stagnare, steagul oficial al orașului Târgu Secuiesc a fost scos din sertarul ministrului, și a fost aprobat de Guvernul României la sfârșitul lunii octombrie. Atunci, primarul Bokor Tibor a promis că în curând va fi arborat pe fațadele tuturor instituțiilor publice. Ca un prim pas, luni, 22 noiembrie, steagul orașului și al județului a fost arborat deasupra intrării în Primărie de către președintele Tamás Sándor și viceprimarul Szilveszter Szabolcs.

Anularea obligațiilor bugetare accesorii

Primăria Municipiului Târgu Secuiesc atrage atenția persoanelor fizice și juridice care figurează la data de 31.03.2020 cu impozite și taxe locale restante din anii precedenți, că se anulează accesoriile aferente obligațiilor bugetare principale cu excepția obligaţiilor de plată rezultate din raporturi juridice contractuale, dacă până la data de 15 decembrie 2021 achită toate obligațiile restante.

Relații cu publicul la Primărie / clarificare!

În conformitate cu modificarea H.G 1090/2021 prin H.G. 1161/25.10.2021, fac excepție persoanele care plătesc amendă sau care necesită servicii medicale și prestații sociale (de exemplu, depunând o cerere de ajutor pentru încălzire). Cererile de acest tip trebuie raportate colegilor la intrarea în clădire, care vă vor sta la dispoziție.