Ajutor social în situația de urgență

În timpul stării de urgență, Primăria Municipiului Târgu Secuiesc oferă asistență persoanelor care au rămas fără venituri și care nu au primit până acum ajutor social sau ajutor familial din anumite motive. Persoanele în cauză au opțiunea de a solicita masa de prânz și cina zilnică în locul asistenței sociale, dacă au rămas fără resurse financiare. În timpul stării de urgență, Primăria va ajuta la întocmirea documentelor necesare pentru a solicita ajutorul.

Măsuri de interes public în Târgu Secuiesc

Pe 30 martie, Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Târgu Secuiesc s-a reunit din nou. În cadrul ședinței, au fost introduse noi măsuri de precauție pentru limitarea noului coronavirus COVID-19 la nivelul municipiului Târgu Secuiesc.

Noile măsuri aplicate din data de 23 martie

Pe 23 martie, Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Târgu Secuiesc s-a reunit din nou. În cadrul ședinței, au fost introduse măsuri de precauție suplimentare pentru limitarea noului coronavirus COVID-19 la nivelul municipiului Târgu Secuiesc. În același timp, și societatea comercială Gosp-Com a introdus noi măsuri, prezentate mai jos.

Serviciu de taximetrie extins în Târgu Secuiesc

Compania West Taxi din Târgu Secuiesc se angajează să ajute persoanele în vârstă și persoanele monitorizate la domiciliu cu orice alimente de strictă necesitate. West Taxi cumpără produsele alimentare, medicamentele sau alte produse esențiale și livrează la domiciliu contra cost. Căuta-ți firma cu încredere!

Restricțiile Biroului pentru Evidența Persoanelor

Rezidenții sunt informați că Biroul pentru Evidența Persoanelor restricționează relația cu publicul și, dacă este posibil, clienții sunt acceptate numai după consultare prealabilă. Contact: Szánthó Imola, evidenta@kezdi.ro, 0267-360 830. Formulare tip se găsesc aici: https://www.kezdi.ro/ro/formulare-tip/

Noi măsuri la Primăria Municipiului Târgu Secuiesc

Vă informăm faptul că pe durata stării de urgență, autorizațiile de funcționare  emise de Primăria municipiului Târgu Secuiesc pentru agenții economici, își mențin valabilitatea, deci nu vor fi  prelungite. Rugăm persoanele implicat să nu se prezinte la sediul primăriei pentru prelungirea acestora.

Comunicatul Direcției de Asistență Socială

Începând cu data de 17.03.2020 până la încetarea stării de urgență, DAS Târgu Secuiesc suspendă programul de lucru cu publicul la Compartimentul de asistență persoane vârstnice și cu dizabilități și Compartimentul de prestații sociale, precum și activitatea de preluare fizică, a documentelor necesare pentru evaluarea/reevaluarea copilului/adultului în vederea încadrării în grad de handicap și a documentele necesare pentru obținerea beneficiilor acordate persoanelor încadrate în grad de handicap.

DRAGI CETĂȚENI!

În situația actuală, care ne testează bunul simț și perseverența, vă rugăm să fiți atenți și să luați în serios măsurile antivirus a Comitetului Local pentru Situații de Urgență!

De interes public! Ce trebuie să știți despre coronavirus?

Primăria Municipiului Târgu Secuiesc atrage atenția populației ca pentru informații legate de coronavirus să se informeze de la pagina Instituției Prefectului Județul Covasna: https://www.prefectura.mai.gov.ro/ce-trebuie-sa-stiti-despre-noul-coronavirus/

Premiul Pro Urbe pentru anul 2020

Târgu Secuiesc are deja șapte premiați Pro Urbe. Primăria dorește să extindă acest cerc anunțând nominalizarea din acest an. Propunerile pentru cel de-al doilea premiu cel mai mare al orașului sunt așteptate până la 16 martie 2020.

Semafoare inteligente și biserica minoriților

În prezent la Primăria Târgu Secuiesc există două proiecte, unul semafoarele inteligente, celălalt cauza bisericii minoriților. Semafoarele au fost instalate, iar echipa de construcții s-a întors după vacanța de iarnă.

Șaptesprezece de chiriași în cele două parcuri industriale

Am aflat de la Szöllősi Tamás, directorul societății comerciale cu răspundere limitată operatoare a parcurilor industriale, numărul celor care lucrează în cele două parcuri industriale din Târgu Secuiesc crește o dată cu demararea noilor întreprinderi, căci sunt semnate aproape șaptesprezece contracte, astfel mai multe firme vor angaja forță de muncă.  Până la sfârșitul lui 2019 în cele două obiective au lucrat circa șaptezeci de angajați, însă acest număr crește tot mai mult.

Casele de cultură reînnoite ale satelor care aparțin de Târgu Secuiesc vor fi inaugurate în cadrul unei festivități

Reînnoirea caselor de cultură care aparțin de Târgu Secuiesc – Ruseni, Tinoasa, Săsăuși și Lunga – se desfășoară de mai multe luni, lucrările sunt efectuate de primărie. Jumătate din finanțare a fost asumată de primărie, cealaltă jumătate se va realiza cu sprijinul Consiliului Județean Covasna. Constituie excepție Ruseni, acolo cheltuielile sunt suportate sută la sută de către primărie.

Au fost alese cele mai bune desene

Peisaj de iarnă, atmosferă de Crăciun, piețe acoperite de zăpadă și mesaje vesele decorat lucrările sosite pentru concursul de iarnă a Primăriei din Târgu Secuiesc. Scopul concursului organizat deja pentru a opta oară este găsirea celor mai frumoase patru desene care vor decora felicitările de Crăciun a Primăriei. Pe lângă cei patru câștigători, juriul a premiat încă douăsprezece lucrări.

E nevoie de schimb de conductă?

La cea din urmă ședința, ținută joi, a consiliului din Târgu Secuiesc subiectul cel mai lung discutat l-a constituit problema apei. Nu e întâmplător: consilierii urmau să decidă dacă sprijină scumpirea prețului apei, totodată au putut adresa întrebări lui Kozsokár Attila, directorul împuternicit al furnizorului, care a participat la ședință.