Primăria Municipiului Târgu Secuiesc, în parteneriat cu Fundația Wegener Pro Sanitate, a găsit cea mai bună turtă dulce de casă din Târgu Secuiesc și în anul 2023. În total, douăzeci de gospodine, familii, comunități sau grupuri civile au aplicat la concurs. Lucrările au fost evaluate de un juriu profesionist.

 

Cei cinci membri ai juriului – Katalin Kocsis, creatoare de dulciuri artizanale; Melinda Csiszár, maestru cofetar, proprietar al Süti Éden; Blanka Kovács, studentă la cofetărie; Gábor Farkas, maestru patiser; József Szántó, maestru patiser –  au evaluat candidaturile în mod independent. Evaluarea s-a bazat pe aspect și aromă, inclusiv pe mărimea, decorarea, moliciunea, aspectul general, grosimea, textura și gradul de coacere a aluatului, precum și pe aroma produsului finit. Scorurile au fost acordate de la unu la zece, iar scorurile finale reprezintă suma scorurilor individuale.

 

Turtele dulci au concurat într-o ordine numerotată, astfel încât nimeni nu știa pe cine jurizează. Pe baza scorurilor combinate, s-au obținut următoarele rezultate (în ordinea recunoașterii și a numărului):

 

Categoria „turtă tradițională”:

Cea mai bună turtă dulce din Târgu Secuiesc: 14

A doua cea mai bună turtă dulce din Târgu Secuiesc: 7

A treia cea mai bună turtă dulce din Târgu Secuiesc: 12

Apreciere: 6, 20

 

Cea mai moale turtă dulce din Târgu Secuiesc: 14

Cea mai frumoasă turtă dulce din Târgu Secuiesc: 14

 

Categoria „reform”:

Cea mai bună turtă dulce reform din Târgu Secuiesc: 11

 

Numele câștigătorilor:

6: Asociația Pro Special, Târgu Secuiesc

7: Gál Iringó, Târgu Secuiesc

11: Lovász Timea, Târgu Secuiesc

12: Pakó Ildikó-Katinka, Târgu Secuiesc

14: Marti Ibolya și Márton Irén, Târgu Secuiesc

20: Tusa Orsolya, Târgu Secuiesc

 


15 decembrie 2023