„Tangibil-invizibil” – Macheta de bronz a curților din Târgu Secuiesc și Sport, sănătate, comunitate – tenis de masă pe terenuri de joacă au primit cele mai multe voturi în cadrul concursului de bugetare participativă, lansat pentru a patra oară de primărie. Concursul permite comunității locale să se implice, obținând astfel sprijin financiar din partea municipalității.

 

În total, șase idei au fost depuse pentru competiția din 2023, pentru care termenul limită de votare a fost 10 ianuarie 2024. Cele șase aplicații au primit un total de 666 de voturi, cele mai multe voturi (231) revenindu-i proiectului Tangibil invizibil – Macheta de bronz a curților din Târgu Secuiesc, urmat de Sport, sănătate, comunitate – tenis de masă, terenuri de joacă, cu 217 voturi. Cele două proiecte vor primi o susținere totală de 90.000 de lei din partea primăriei.

 

„Tangibil-invizibil” – Macheta de bronz a curților din Târgu Secuiesc

 

Clubul Rotary din Târgu Secuiesc prezintă proiectul astfel: Macheta din bronz oferă o perspectivă neprețuită asupra structurii orașului, a proporțiilor clădirilor, a spațiilor publice și a străzilor dintre ele, pentru cei care nu pot vedea orașul direct, ci doar la nivelul la care pot ajunge. Nu este neobișnuit să vezi copii, sau chiar adulți, explorând un relief similar cu ochii închiși și degetele atente, ceea ce îi face mai sensibili la lumea persoanelor cu dizabilități. Nu în ultimul rând, experiența proprietății comune și sentimentul de responsabilitate pe care aceasta îl generează în rândul orășenilor care contemplă o replică în miniatură a centrului istoric, îi poate aduce mai aproape de recunoașterea și conservarea valorii mediului lor pentru generațiile viitoare.

 

Sport, sănătate, comunitate – tenis de masă pe terenuri de joacă

 

Clubul „Férfiak Klubja” din Trei Scaune scrie despre proiect astfel: Beneficiarii proiectului sunt toți locuitorii orașului, deoarece tenisul de masă este un sport pe care oricine, indiferent de vârstă, îl poate practica și se poate bucura de el. Poate fi jucat în doi, în patru sau chiar într-un grup mai mare, oferind o modalitate plăcută de petrecere a timpului liber în aer liber. Tenisul de masă în aer liber este un sport simplu, dar complex. Acesta îmbunătățește coordonarea ochi-mână, reflexele, stimulează mintea, ajută la evitarea accidentărilor articulare, stimulează creierul, contribuie la pierderea în greutate și îmbunătățește capacitatea de gândire. Nu în ultimul rând, poți să-ți faci prieteni noi prin intermediul acestui sport. Scopul proiectului este de a încuraja comunitatea să facă mișcare în aer liber și de a face terenurile de joacă mai accesibile și mai plăcute pentru o gamă largă de vârste.


12 ianuarie 2024