Respectați trecutul pentru a înțelege prezentul și pentru a lucra pentru viitor” – Primăria Municipiului Târgu Secuiesc organizează programul de 15 martie din acest an cu cuvintele contelui Széchenyi István. Pe lângă instituțiile de învățământ, Muzeul Breslelor „Incze László” și Centrul Cultural „Vigadó” se vor alătura, de asemenea, cu un program, la fel ca și reprezentanți ai satelor din jur și echipe ecvestre și tradiționale. Senatorul Tánczos Barna va fi invitatul de onoare al programului festiv.

 

Aflată la cea de-a 35-a ediție, expoziția din 15 martie, organizată anul acesta de Muzeul Breslelor „Incze László”, se intitulează Revoluție și inovație. Expoziția va fi vernisată de Dr. Dimény Attila, muzeolog-șef, și Lénárt Tamás, istoric de artă, duminică, 10 martie, la ora 12.00. Vernisajul va fi urmat de un concurs de oratorie pentru elevi în zilele de 11 și 12 martie, la ora 15:00, iar cea mai bună poezie și cel mai bun discurs vor fi prezentate în cadrul ceremoniei din centrul orașului. Pe 14 martie, la ora 13.00, reprezentanții primăriei vor comemora pe Nyergestető printr-o ceremonie de depunere de coroane și un program festiv cu elevii de la Liceul Pedagogic „Bod Péter” și de la Liceul Tehnologic „Apor Péter”.  

 

Pe 15 martie, după o paradă spectaculoasă a școlilor, a echipelor tradiționale și a reprezentanților satelor, programul festiv este așteptat să înceapă după clopotele de la prânz, cu senatorul Tánczos Barna ca invitat de onoare. Bokor Tibor, primarul orașului Târgu Secuiesc, va ura bun venit oaspeților, iar muzica de fanfară live va fi asigurată de fanfara Clubului Elevilor. Partea culturală va fi îmbogățită de un spectacol impresionant susținut de Bársony Bálint și Hungarian Rhapsody Project, precum și de cântărețul de operă Molnár Levente. Producția a fost invitată pentru prima dată în orașul breslelor anul trecut, iar după succesul său uriaș va fi prezentată anul acesta și în cadrul ceremoniei din centrul orșului, precum și de două ori la Centrul Cultural „Vigadó”.

 

 


5 martie 2024