Mezohegyes

Mezőhegyes se situează în județul Békés, dorsala Csanád, lângă granița română. A fost declarat oraș la 1 martie 1989.

 

Marea sa mândrie este Ménesbirtok Zrt din Mezőhegyes unde din a doua jumătate a secolului 19 au produs o rasă de cai care a transformat efectivul de cai din întreaga teritoriu al Ungaria, respectiv – au reprodus rasă: nonius, gidran, furioso, nort star și hibridul din Mezőhegyes. Economia ei o face specific creșterea cailor, producția zahărului, industria de morărit, industria cărnii și industria forestieră.

 

Târgu Secuiesc a încheiat un contract de oraș înfrățit cu Mezőhegyes în 1990. Pe parcursul multor ani profesorii de limba maghiară au participat cu regularitate la cursul „Szép Magyar Beszéd” organizat în patria de afară, la cursul de cultivare a vorbirii, care cu timpul a mișcat și elevi. La nivelul vorbirii, care cu timpul a mișcat și elevi. La nivelul taberelor de lectură, limbă maternă și artă populară a funcționat bine și relația schimbului de elevi. Fotbaliștii din Mezőhegyes sunt musafirii aproape permanenți ai Zilelor Sportive din Târgu Secuiesc, dar au sosit musafiri și la Întâlnirea de Dans Popular de la Bálványos.

 

Grupul Școlar  Gábor Áron (azi deja Centru de Învățământ Tehnic Gábor Áron) și Grupul Școlar Apor Péter au întreținut o relație multilaterală cu profesorii, elevii Institutului de Formare Profesională și Școala Profesională –  Centrul general Cultural József Attila joacă un rol important în dezvoltarea relațiilor culturale și în august 1992 chiar redactorul-șef al Ziarului din Mezőhegyes a făcut o vizită în organele – media din Târgu Secuiesc.

 

Relația Orchestrei de Tineret din Mezőhegyes și Grupul de majorete, respectiv Fanfara și Grupul de Majorete din Târgu Secuiesc este una din fructul cel mai durabil al colaborării dintre cele două orașe.

 

Pagina oficială a lui Mezőhegyes

www.mezohegyes.hu