Maassluis

Maassluis se întinde în partea  de Vest a Olandei, în apropierea orașului portuar internațional Rotterdam. Timp îndelungat sursa de venit al orășelului, cu o populație de 33 de mii, a provenit din port, oamenii au trăit îndeosebi din pescuit.

 

Primul oraș “pe calea apei” s-a transformat într-o localitate modernă, punând mare accent pe nivelul de viață al populației de culoare, pe siguranța ei, pe modul de viață sănătos și pe expansiunea naturii prietene. Mândria lui Maassluis este transatlanticul, vapor remorcher „De Furie”, care în sinea lui este unic în Olanda. Sărbătoarea anuală a orașului, numită „Furiade” o închină numai acestui „specialități pe apă”. De altfel „De Furie”, recunoscut la nivel internațional și ținut în evidență, este cel mai puternic și cel mai modern remorcher al serviciului de salvare care funcționează la Maassluis.

 

Relația dintre Târgu Secuiesc și Maassluis s-a format cu intervenția orașului Hatvan, în forma unei așa-zise „fraternități triple”. Asociația orașe înfrățite din  Hatvan cu intervenția Asociației orașe înfrățite din Maassluis, organizația Crucii roșii din Olanda a trimis numeroase, transporturi importante în cantitate și valoare pentru Crucea roșie din Târgu Secuiesc și pentru nevoiașii Fundației „Báró Szentkereszty Stephanie”. Până azi sunt protectorii însuflețiți ai celor două organizații, respectiv Clubul Pensionarilor „Maassluis” s-a înființat la inițiativa sprijinitoare a părții olandeze.

 

S-a reușit formarea unei relații fructuoase și între administrațiile a două ba chiar trei (Maassluis, Hatvan, Târgu Secuiesc) orașe. Cel mai important pilon al acesteia este proiectul LOGO East, care vizează ameliorarea funcționării și prestațiilor primăriei din Târgu Secuiesc. Azi suntem la realizarea celui de-al doilea proiect, care este menit a realiza unei prestații de client de nivel european și un birou de relații cu publicul modern.

 

Pagina oficială a lui Maassluis

www.maassluis.nl