După șapte ani, pentru prima dată nu va mai avea loc tradiționalul târg de produse, care se organizează lunar în Târgu Secuiesc. S-a renunțat la târgul de produse din februarie din cauza interdicției Direcției Sanitar Veterinare, care s-a născut datorită faptului că la sfârșitul săptămânii trecute în cartierul Örkő din Sfântu Gheorghe a apărut pesta porcină africană. Ca urmare a acestui fapt, autoritățile au luat o serie de măsuri și interdicții pentru a împiedica răspândirea – printre care au interzis organizarea oricărui eveniment public.

 

Conducerea Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, în adresa din 4 februarie 2019, a informat Primăria că respinge autorizația solicitată pentru organizarea târgului. Adresa invocă faptul că în județ există epidemie de pestă porcină, iar în scopul limitării răspândirii virusului e interzisă organizarea manifestărilor în aer liber. Pe teritoriul amintit va fi supravegheat permanent mediul focarului de infecție, vor fi verificate vehiculele care ies pentru a nu putea fi scoase animale vii, carne, iar mașinile vor fi dezinfectate.

 

Supravegherea trebuie menținută 45 de zile, în caz că nu apare un alt caz. Conform acesteia, e de temut că Primăria nu va putea organiza nici târgul de produse din martie.


5 februarie 2019