La ședința ordinară a consiliului, Consiliul Local din Târgu Secuiesc a modificat regulamentul de parcare din cartierele de locuințe. Hotărârea s-a modificat în două puncte și vizează timpul de expirare a contractelor celor care au în proprietate mai multe mașini, precum și a celor de închiriere.

 

Hotărârea de consiliu adusă în 2013 s-a modificat în punctul b. al alin. 7, respectiv alin. 9, amândouă făcând mai clară condițiile de închiriere. Conform paragrafului vechi, acei proprietari care posedă mai multe mașini vor putea solicita mai multe locuri de parcare, dacă cel mult 40% a parcării e ocupată. Conform noului paragraf, doar atunci pot fi solicitate locuri pentru mai multe mașini înregistrate la aceeași adresă, dacă locurile au fost deja publicate de două ori și n-au fost revendicate de către un alt locatar, care încă n-a solicitat loc de  parcare. La prima licitație fiecare locuitor are dreptul doar la un singur loc de parcare, la a doua licitație deja poate participa și acela care are deja contract de închiriere și ar dori să închirieze loc și pentru o altă mașină(i). La a doua licitație însă, și în acest caz, acela are prioritate care încă nu are loc de parcare.

 

Al doilea punct modificat reglementează expirarea contractului de închiriere. Până acum contractele au fost încheiate pentru doi ani, cu o prelungire de un an. Conform noului paragraf, fiecare contract va fi încheiat pentru trei ani, însă data de expirare a contractului va fi unitară, în funcție de cartierele de locuințe. Deci, dacă cineva încheie contract în ianuarie, acela va putea ocupa trei ani locul de parcare dat, însă dacă cineva din același cartier de locuințe solicită un loc în noiembrie, atunci termenul de contract al aceluia va coincide cu timpul de expirare a contractelor din ianuarie.   

 

Conform hotărârii modificate, atunci când expiră contractul de închiriere, toate locurile vor fi publicate. Pentru mai multe informații vă puteți adresa la Compartimentul de Urbanism.


5 februarie 2019