Dr. Szilveszter Szabolcs, consilier al orașului, și Pap Lajos, însărcinatul cu gospodărirea apei de la punctul de lucru din Târgu Secuiesc, și-au ținut miercuri, 23 septembrie raportul săptămânal. La acesta s-a aflat: a început lichidarea primului focar, iar în octombrie se va pune punct pe o nouă parte. Aparatele de măsurare a presiunii au sosit, astfel va fi începută măsurarea presiunii în strada Libertății.

 

Consilierul dr. Szilveszter Szabolcs a formulat astfel: a acceptat această funcție pentru că vrea să rezolve problema apei în Târgu Secuiesc.  Consilierul a spus: „Nu mă conduce o ambiție politică, ci văd în această o provocare. Indiferent de culoarea politică, dacă și conducătorii anteriori ai orașului s-ar fi apropiat măcar asemănător de întreținerea rețelei de apă, asemenea actualului corp administrativ, atunci nu ne-am afla în această situație”. A subliniat: „Mai există probleme, dar înaintăm pe un drum bun: față de zilele anterioare se poate observa un progres semnificativ, și nu cu noua tehnologie, ci cu o atitudine simplă am obținut deja o îmbunătățire semnificativă. Nu există noroi zilnic și nu există inundație zilnică. Probleme au fost, există și vor exista, însă noi vom încerca să acționăm cât mai repede posibil și cât mai eficient în toate cazurile.

 

Szilveszter a rugat populația, ca imediat ce observă un defect, să anunțe, să-și formuleze și criticile constructive, însă să nu asculte de zvonurile false și de instigări.

 

Pap Lajos, însărcinatul cu gospodărirea apei de la punctul de lucru din Târgu Secuiesc, a afirmat categoric: au fost identificate focarele, asupra acestora s-au concentrat. Inginerul a relatat: „Au sosit primele rapoarte de măsurare a presiunii, curând vor fi și puse în funcțiune. Prima dată testăm, după cum am promis, în strada Libertății. Pe lângă asta am început lichidarea primului punct nevralgic în strada Bethlen Gábor, asta o vom rezolva cel târziu până în prima săptămână a lunii octombrie”.  A mai relatat că au primit de la administrație comanda pentru demararea lucrărilor în strada Cernatului, iar lucrările vor fi începute în a doua săptămână din octombrie. dacă și vremea permite, ar dori să lichideze încă în anul acesta și cel de-al treilea punct nevralgic aflat în strada Fabricilor. Pap a adresat și un apel: „Firma noastră a publicat posibilitatea de lucru, așteptăm la aceste lucrări muncitori calificați și necalificați.”


23 septembrie 2020