În zilele acestea va fi semnat contractul de executare a reînnoirii chirurgiei. Această secție a spitalului din Târgu Secuiesc va primi loc provizoriu la etajul doi al clădirii principale.

 

O firmă s-a prezentat pentru reînnoirea chirurgiei spitalului din Târgu Secuiesc. Orașul va reînnoi în exterior – în interior clădirea importantă din bani de proiect. În aceste zile s-a făcut repetat inspectarea terenului, au fost examinate lucrările necesare care trebuie efectuate pe imobil.

 

Primarul Bokor Tibor a spus: ar dori ca în clădire să fie construit și un sistem modern de aerisire, a fost verificat dacă pereții vechi vor putea susține considerabila structură grea, sau va fi nevoie de consolidare ulterioară. Edilul a ajuns la înțelegere cu conducerea spitalului, pe parcursul reînnoirii clădirii, chirurgia se va muta în clădirea care găzduiește și ginecologia și secția de nou-născuți.

 

Nu acesta este singurul proiect câștigător al municipiului. Primăria a câștigat o sumă considerabilă și pentru lărgirea cabinetului ambulant și înzestrarea acestuia cu aparatură. Această lucrare va aduce cu sine mai apoi și că va putea fi deschisă și intrarea dinspre strada Gării, închisă de mulți ani.

 

Sursă: Székely Hírmondó, Bartos Lóránt


23 iulie 2020