La ședința ordinară de marți a Consiliului Local Târgu Secuiesc, consilierii și-au dat consimțământul de principiu cu unanimitate de voturi pentru vânzarea unității de agrement și de tratament de la Fortyogó, ceea ce constituie proprietatea orașului.

 

În expunerea sa, Hegedűs Ferenc, consilier local, președintele comisiei de specialitate a relatat: conform deciziei tribunalului prețul minim de strigare poate fi  245 755 de euro. A fost respinsă evaluarea realizată de către câștigătorul licitației Németh-Sinkler István, întreprinzător individual – ceea ce constă în 749 750 de euro -, asta a fost considerată prea mare, de aceea consiliul local a acceptat evaluarea realizată de către cel care a terminat la licitație pe locul al doilea, întreprinzătorul individual Mihaela Verdeş din Brașov: 518 200 de euro, din care 363 000 de euro terenul, iar 155 200 de euro prețul imobilelor.

 

Un comitet special a discutat la 9 ianuarie cu reprezentanții Incitato Fortyogó Kft., însă nu au ajuns la un acord comun. Firma care dispune de dreptul de preemțiune a insistat asupra prețului minim de 245 755 de euro, însă cu acesta n-au fost de acord membrii comisiei. Hegedűs a spus: acum, că s-a născut decizia de principiu, comisia va vorbi curând cu cumpărătorul și va propune prețul de 518 200 de euro.

 

Sursa: Háromszék, Iochom István

 


30 ianuarie 2019