Situația actuală a parcurilor industriale din Târgu Secuiesc a fost prezentată de Szöllősi Tamás, directorul Parcuri Industriale Srl. în cadrul unei conferințe de presă. Directorul a precizat, că toate halele sunt ocupate, chiar dacă nu toate firmele au reușit să-și înceapă activitatea. În ciuda pandemiei de coronavirus, firma nu s-a oprit din lucru, au ajutat întreprinzătorii locali cu o bază de date, au participat la expoziții online, au construit relații profesionale și au pregătit o reclamă.
 
 
La conferința de presă susținută într-o hală în care în perioada următoare se va amenaja o fabrică de bere artizanală, Szöllősi a vorbit despre faptul că în cele două parcuri industriale se găsesc șase hale, toate fiind în acest moment ocupate, de asemenea, există mai multe contracte pentru închirierea diferitelor suprafețe de teren. În parcurile industriale s-au creat până acum 75 de locuri de muncă, iar alte 130 de locuri sunt contractate cu diferite firme. 27 dintre angajați sunt sub 35 de ani. Pe lângă taxa de închiriere avantajoasă, firmele prezente în parcul industrial sunt scutite de plata impozitului pe teren și pe construcții.
 
 
Din cauza problemelor birocratice, o parte din firme nu au reușit încă să-și înceapă activitatea, pandemia încetinind și parcursul proiectelor. Directorul a adăugat că alături de primărie lucrează în permanență să ofere condiții potrivite pentru cei interesați, chiar și în acest moment se discută cu mai multe firme.
 
 
Pe timpul pandemiei au pus accent și pe ajutorarea întreprinzătorilor locali, creând o bază de date care a cuprins peste 70 de firme din zona Târgu Secuiesc care oferă servicii online (ex. livrare la domiciliu). Atât firmele cât și consumatorii au apreciat acest demers.
 
 
Firma a devenit membru al Asociației Parcurilor Industriale din România (APITSIAR), care întrunește peste 30 de parcuri industriale, sperând să promoveze mai eficient parcul din Târgu Secuiesc și dorind să țină legătura cu celelalte parcuri industriale din țară.
 
 
Szöllősi a vorbit și despre întâlnirea avută cu Cristian Ilie, directorul InvestRomania, căruia i-a înmânat o documentație despre parcurile industriale din Târgu Secuiesc, și l-a invitat în oraș, să vadă parcurile la fața locului.
 
 
Directorul a prezentat și brandul Invest in Târgu Secuiesc, cu ajutorul căruia firma promovează posibilitățile de investiții din municipiu la expoziții și alte evenimente. Pandemia le-a dat posibilitatea să participe la expoziții online, unde în mod normal ar fi fost greu de ajuns, de exemplu au participat la două expoziții din China.
 
 
La sfârșitul conferinței a fost prezentată o reclamă menită să promoveze parcurile industriale unui public mai larg. Se pregătește și un filmuleț mai lung, care va prezenta potențialul economic al orașului. Directorul a declarat, că în momentul de față Târgu Secuiesc nu se află în mijlocul fluxurilor de capital, dar și-a exprimat speranța că odată cu finalizarea aeroportului din Brașov și realizarea autostrăzii Brașov-Bacău, situație se va schimba.
 
 


27 august 2020