Odată cu începerii școlii, primarul Bokor Tibor i-a convocat pe conducătorii instituțiilor de învățământ pentru a decide împreună despre începerea anului școlar în Târgu Secuiesc. Conducătorii instituțiilor de învățământ și conducătorul orașului au argumentat în unanimitate că școala trebuie să înceapă la 14 septembrie.

 

Cu privire la situația actuală și în interesul sănătății copiilor e necesar să fie respectate câteva reguli fundamentale, cum este de exemplu respectarea distanțării sociale. În acele clase unde nu există bănci pentru o singură persoană și chiar și dimensiunea sălii se dovedește a fi restrânsă, vor monta plexiglas achiziționate de către primărie. Apoi, dezinfectanții vor fi asigurați de fiecare instituție în parte, respectiv măștile vor fi asigurate de profesori și elevi deopotrivă de către ei înșiși.

 

O altă decizie importantă este aceea că, spre deosebire de cel tradițional, instituțiile de învățământ vor ține festivitatea de începere a școlii în sălile de clasă, în prezența dirigintelui. Primarul a subliniat și că există posibilitatea de a depune proiecte pentru achiziționarea tabletelor, precum și a măștilor, iar după ce pașii decretului guvernamental se vor clarifica, primăria se va folosi de această posibilitate.

 

Au consimțit și referitor la faptul că acum important este ca la Târgu Secuiesc să înceapă școala. Încă mai sunt multe semne de întrebare, dar adaptându-ne la situația de pandemie, măsurile necesare să fie luate la timp, pentru ca procesul didactic să se desfășoare în cea mai mare siguranță posibilă.

 


1 septembrie 2020