Cu ocazia aprinderii primei lumânări de Advent vor fi aprinse luminile de sărbătoare în orașul breslelor. Seria de programe de așteptare a sărbătorilor demarează cu aprinderea lumânării din 28 noiembrie și se încheie la 26 decembrie, sâmbătă cu concertul lui Ego Sum. În seria de programe primește loc târgul de Crăciun al produselor locale și de artă populară, concerte și programe culturale.

 

Programe de armonizare la sărbătoare

 

Seria de programe pe o lună s-a închegat prin organizarea comună a Primăriei Târgu Secuiesc, a Casei de Cultură Vigadó, parohiile romano-catolice și reformată, precum și a Asociației de Artă Populară  Barabás Zsombor. În fiecare sâmbătă, de la ora 18 va avea loc  aprinderea lumânării de Advent în piața Gábor Áron, la care vor colabora copiii de grădiniță, micii școlari și elevii de la secțiile superioare din oraș, precum și corurile care funcționează în oraș. La 12 decembrie în centrul orașului își va găsi loc repetat târgul de produse tradiționale care etalează produsele locale, iar care în anul acesta mută specificul târgului de Crăciun în Vigadó, căci acolo își organizează expoziția de trei zile și târgul Asociația de Artă Populară Barabás Zsombor din Trei Scaune. Deschiderea târgului de artă populară de Crăciun va avea loc la 18 decembrie, vineri, iar târgul va ține până la 20 decembrie. Programul nu este încă definitiv.

 

Moș Nicolae la Târgu Secuiesc

 

Moș Nicolae îi vizitează și în anul acesta copiii din Târgu Secuiesc. La 4 decembrie, vineri vor primi daruri de la Moș Nicolae copiii de grădiniță și micii școlari din Târgu Secuiesc, Lunga, Tinoasa, Ruseni, iar seara de la ora 18 Moș Nicolae va sosi pe sania sa în centru.

 

Concerte și programe culturale

 

Deja a devenit o tradiție ca în perioada așteptării sărbătorilor atât școala Molnár Józsiás, cât și Clubul Elevilor se pregătesc cu concerte de Crăciun, cel dintâi la 17 decembrie, joi, iar cel din urmă la 20 decembrie, duminică ne armonizează la sărbătoare. Seria de concerte o întăresc Ego Sum, precum și Bagossy Brothers Company, însă nu va lipsi nici Crăciunul Rock, care și în anul acesta va fi de două zile. Trupele care se vor urca pe scenă vineri la Crăciunul Rock: Luppinger Attila, Kvitt Band, Mustang Blue, The Pinwheels, Heep Freedom și  My Hands In Chains. Cele care vor urca pe scenă sâmbătă: Inogsz, Exit Rock Band, Chrom, Éli și Background.

 

La 13 decembrie, duminică, va avea loc al XXV-lea festival al cântecelor de Crăciun și al tradițiilor de iarnă în organizarea Fundației Mihai Viteazul, iar la 16 decembrie, miercuri, elevii școlii Turóczi Mózes vor prezenta un program de Advent pentru Clubul de Pensionari Maassluis. La o zi după va putea fi văzut programul de Crăciun al Școlii Iubirii („școala de după masă a școlii Petőfi”) la Vigadó, în organizarea Asociației Cum Caritate Christi, iar de la 19.30 trupa Stoneroots va da un concert de Crăciun în galeria Kosztándi la invitația tinerilor Maghiari din Transilvania, precum și a Clubului Tinerilor Maghiar Hétfalusi.

 

Se reîntoarce repetat cu un spectacol preotul Böjte Csaba, care cu copiii săi, sâmbătă, după a patra aprindere a lumânării de Advent, îi așteaptă pe toți la Vigadó. La 26 decembrie, sâmbătă, va fi concert de Crăciun și în biserica Boldog Özséb, din bunăvoința corurilor de copii și adulți ai bisericii, ai elevilor de la secția de muzică a Școlii Molnár Józsiás, precum și a ansamblului de muzică ușoară compusă din copii.

 

Și deși nu se leagă de așteptarea sărbătorii, însă este încă în perioada sărbătorii, ne putem lua rămas-bun de la vechiul an cu Teatrul Orășenesc, titlul spectacolului de Revelion este A doua dragoste neprevăzută.

 

Donații pentru copii

 

Scopul spectacolului Împreună pentru copii al Tinerilor Maghiari din Ardeal este aceea de a preda într-un cerc cât mai larg atmosfera adevărată a Crăciunului, a sărbătorii. În pivnița Parohiei Reformate sunt așteptate donații pentru copii, începând din 25 noiembrie până la 20 decembrie. După asta vor face o vizită la secția de copii a spitalului orășenesc. Ar dori să predea atmosfera sărbătorii în așa fel încât să cânte împreună la chitară, să cânte cu ei cântece de tineret, șlagăre mai mari.

 

Majoritatea programelor este gratuită, la evenimentele la care biletul este obligatoriu pot fi procurate bilete la fața locului sau prealabil.

 

Organizatorii aprinderilor de lumânări sunt parohiile romano-catolice și reformată, susținătorul evenimentului este Primăria Târgu Secuiesc.

 

SERIA DE PROGRAME:

 

Sâmbătă, 28 noiembrie, ora 18 • piața Gábor Áron

APRINDEREA LUMÂNĂRII DE ADVENT

Aprinde lumânare: Bokor Tibor, primarul din Târgu Secuiesc

Colaborează: Grădinița Benedek Elek, elevii școlii Generale Petőfi Sándor și al Colegiului Reformat.

 

Vineri, 4 decembrie, ora 18 • piața Gábor Áron

MOȘ NICOLAE ÎN ORAȘ

Moș Nicolae și în anul acesta îi va vizita pe copiii din Târgu Secuiesc. După ce va oferi daruri copiilor de la grădiniță, seara va sosi pe sania sa în centru, pentru a-i bucura și pe copiii care așteaptă acolo.

 

Sâmbătă, 5 decembrie, ora 18  • piața Gábor Áron

APRINDEREA LUMÂNĂRII DE ADVENT

Aprinde lumânare: Zsigmond Barna Pál, , consulul principal al Ungariei din Miercurea Ciuc

Colaborează: Corul Reformat Hálaadás , Grădinița Manócska, elevii Școlii Turóczi Mózes și ai Liceului Tehnologic Apor Péter.

 

Sâmbătă, 12 decembrie, orele 8-18 • piața Gábor Áron

TÂRG TRADIȚIONAL DE CRĂCIUN

De peste un an, în a doua sâmbătă a fiecărei luni este târg de produse tradiționale în centrul orașului breslelor. Tărgul din decembrie se întregește cu târgul de Crăciun, unde pe lângă produse consumabile vor fi și adevărate specialități de așteptare a sărbătorii.

 

Sâmbătă, 12 decembrie, ora 18  • piața Gábor Áron

APRINDEREA LUMÂNĂRII DE ADVENT

Aprinde lumânare: Fejér László Ödön, deputat

Colaborează: Corul parohiei Boldog Özséb, Grădinița Vackor, elevii Liceului Tehnologic Gábor Áron și al Liceului Pedagogic  Bod Péter.

 

Duminică, 13 decembrie, ora 14 • Vigadó, sala mare

FESTIVALUL DE COLINDE ŞI OBICEIURI DE IARNĂ, EDIŢIA A XXV-A

Al XXV-lea festival al cântecelor de Crăciun și al tradițiilor de iarnă în organizarea Fundației Mihai Viteazul.

 

Miercuri, 16 decembrie, ora 17 • Clubul Pensionarilor Maassluis

PROGRAM DE ADVENT

Programul de Advent al elevilor Școlii Generale Turóczi Mózes pentru membrii clubului pensionarilor.

 

Joi, 17 decembrie, ora 17 • Vigadó, sala mare

CONCERT DE AȘTEPTARE A CRĂCIUNULUI

Concertul elevilor și profesorilor de muzică ai Școlii Generale Molnár Józsiás.

 

Joi, 17 decembrie, ora 17 •  Vigadó, sala de expoziții de la etaj

PROGRAMUL DE CRĂCIUN AL ȘCOLII IUBIRII  

În organizarea Asociației Cum Caritate Christi.

 

Joi, 17 decembrie, ora 19.30 •  galeria Kosztándi

CONCERT DE CRĂCIUN STONEROOTS

În organizarea Jazz Café, al Tinerilor Maghiari din Transilvania precum și al Clubului Tinerilor Maghiari  Hétfalusi.

 

Vineri, 18 decembrie, ora 17 • Vigadó, sala de expoziții de la etaj  

TÂRG ȘI EXPOZIȚIE DE ARTĂ POPULARĂ DE CRĂCIUN / deschidere

Expoziția Asociației de Artă Populară Barabás Zsombor din Trei Scaune.

 

Vineri-Duminică, 18-20 decembrie, ora 10-16 • Vigadó, sala de expoziții de la etaj 

TÂRG ȘI EXPOZIȚIE DE ARTĂ POPULARĂ DE CRĂCIUN

Expoziția Asociației de Artă Populară Barabás Zsombor din Trei Scaune.

 

Vineri, 18 decembrie, ora 19 • Vigadó, sala mare

CONCERT ACUSTIC BAGOSSY BROTHERS COMPANY

* Bilete de intrare pot fi procurate la fața locului sau și prealabil.

 

Vineri-Duminică, 18-19 decembrie, ora 20 • For You Pub

CRĂCIUN ROCK

Această manifestare este o mare întâlnire familială, la care se pot aduna muzicienii, rudele lor, prietenii și iubitorii muzicii rock. Trupe invitate – vineri: Luppinger Attila, Kvitt Band, Mustang Blue, The Pinwheels, Heep Freedom, My Hands In Chains. Trupe invitate – sâmbătă: Inogsz, Exit Rock Band, Chrom, Éli, Background.

Pagină web: www.rockkaracsony.ro

* Bilete de intrare pot fi procurate la fața locului.

 

Sâmbătă, 19 decembrie, ora 18 • piața Gábor Áron

APRINDEREA LUMÂNĂRII DE ADVENT

Aprinde lumânare: Tamás Sándor, președintele Consiliului Județean Covasna

Colaborează: Corul de Cameră Cantus și corul bisericii din Kanta, Grădinița Csipkerózsika și Grădinița nr. 3., elevii Școlii Generale Molnár Józsiás și al Liceului Teoretic Nagy Mózes

 

Sâmbătă, 19 decembrie, ora 19 • Vigadó, sala mare 

PĂRINTELE BÖJTE CSABA ȘI COPIII SĂI

* Intrare prin donație la fața locului.

 

Duminică, 20 decembrie, ora 18 • Vigadó, sala mare

CONCERT DE CRĂCIUN CLUBUL COPIILOR

Concertul de Crăciun al fanfarei și al grupului de majorete de la Clubul Copiilor.

 

Sâmbătă, 26 decembrie, ora 18  • Biserica Boldog Özséb

CONCERT DE CRĂCIUN

Concertul comun al corurilor de copii și adulți ai bisericii, al elevilor de la secția de muzică ai Școlii Molnár Józsiás, precum și al ansamblului de muzică ușoară compusă din copii.

 

Sâmbătă, 26 decembrie, ora 20 • Vigadó, sala mare 

CONCERT EGO SUM

* Bilete de intrare pot fi procurate la fața locului, precum și prealabil.

 

+ mai oferim și asta:

Joi, 31 decembrie, ora 18  • Vigadó, sala mare

PIERRE DE MARIVAUX: A DOUA DRAGOSTE NEPREVĂZUTĂ

Spectacolul de Revelion al Teatrului Orășenesc.

* Bilete de intrare pot fi procurate la fața locului, precum și prealabil.

 

* Intrarea la programe este gratuită, cu excepția, acolo unde am indicat altfel.

Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica programul!

 

 


24 noiembrie 2015