Clădirile principală și B ale liceului din Kanta constituie din 2010 proprietatea Statusului Romano-Catolic din Transilvania, mulțumită lor în 2013 a fost reînnoită structura acoperișului clădirii principale și a fost acoperită cu țiglă, iar în vară i-a venit rândul și renovării imobilului mai mic.

 

Conform contractului încheiat între Status și Primăria din Târgu Secuiesc, instituția primește de la Consiliul Local o anumită sumă pentru reparația principală a școlii, care acum a fost suficientă pentru a efectua o reabilitare importantă pe imobilul denumit de elevi „colonie”. În iunie s-a anunțat la o conferință de presă că sunt bani suficienți pentru reînnoirea totală a structurii acoperișului clădirii B aflată într-o stare foarte precară și pentru începerea anului școlar a și fost terminată lucrarea.

 

Bejan András, directorul Liceului Teoretic Nagy Mózes, a expus: realizarea n-a fost simplă, fiindcă datorită acoperișului rău s-a surpat și plafonul sălilor de clasă, astfel și acelea trebuiau restabilite, însă acum clădirea este în ordine, îndată ce se vor avea la dispoziție necesitățile materiale, poate să urmeze zugrăvirea exterioară.

 

Directorul a mai relatat, că următoarea renovare ar viza zugrăvirea exterioară a clădirii principale. Însă pentru asta mai e încă de așteptat câțiva ani, deoarece trebuie să se adune suma de bani necesară.

 

Sursă: Székely Hírmondó, Bartos Lóránt


11 septembrie 2019