La ședința de ieri a Consiliului Local din Târgu Secuiesc a fost numit un nou consilier și a fost modificat și bugetul. Totodată, consiliul a acceptat ca donație un teren și un vehicul.

După ce, din cauze obiective, Szabó Vincze și-a depus mandatul, a fost înregistrat un nou consilier în persoana lui Bartók Előd Huba. Colegiul întregit a discutat, pe rând, modificarea bugetului local: cheltuielile au fost completate cu 684 mii de lei, pe când pagina pentru dezvoltare și investiții a fost mărită cu 107 mii de lei.

În urma acesteia, s-a născut o decizie și despre aprobarea ofertei de donație a unui teren din strada Fortyogó. Terenul a fost oferit de Szarvadi Attila, pentru a se putea înființa un drum în această parte a orașului. Este vorba despre o donație generoasă, fiindcă valoarea terenului de aproximativ șapte arii, calculând cu 30 de euro pe metru pătrat, ajunge la peste 20 de mii de euro. În afară de asta, consilierii au aprobat și hotărârea de consiliu necesară preluării vehiculului oferit de către Inspectoratul Pentru Situații de Urgențe al Județului Covasna. Mașina cu scară, fabricată în 1978, a fost luată în inventar de către secția de gospodărie a orașului.

Colegiul a aprobat și bursele referitoare la anul școlar. Potrivit propunerii suma burselor și a premiilor de merit se constituie lunar între 40 și 50 de lei.

Sursă: Székely Hírmondó, Bartos Lóránt


19 septembrie 2019