Reformatus kollegium_TL_01

Liceul Teologic Reformat ,,dr. Csiha Kálmán” este o instituție de învățământ confesional în cel mai sud-estic oraș al Diocezei Reformate din Transilvania. În toamna anului 1994 cu sprijinul pastorului reformat Szentgyörgyi Zsombor și al directorului instituției Baka Mátyás, a fost înființată o filială reformată în cadrul Școlii Normale ,,Bod Péter”, care mai târziu, în 1998, s-a separat de instituție și a devenit independentă. Inițial, între 1994 și 1998, a fost înscrisă o clasă confesională reformată, iar după ce a devenit instituție de sine-stătătoare, la clasa confesională a fost adăugată o clasă cu profil real, de matematică-informatică. În 2005, clasa de matematică-informatică a fost înlocuită cu o clasă de științe ale naturii. În 2012, GPN ,,Benedek Elek” a fost atașat la școală, ca structură, iar în 2014, GPN nr. 2, în prezent GPN ,,Bóbita”, a devenit tot o structură a unității, iar din toamna anului 2023, o clasă pregătitoare Waldorf a fost adăugată la rețeaua lor școlară, care acum oferă niveluri de grădiniță, învățământ primar și liceal.

 

Activitatea educațională s-a desfășurat inițial la Școala Normală ,,Bod Péter”, apoi la Centrul Educațional ,,Gábor Áron”, iar din 2008 noul sediu a devenit clădirea în care funcționa anterior Școala Generală ,,Petőfi Sándor”, clădire care a fost renovată cu succes, iar în iunie 2022 instituția a fost extinsă cu o sală de sport nouă, bine echipată și trei săli de clasă. Toate sălile de clasă sunt dotate la standardele educaționale moderne actuale. În prezent, are 26 de cadre didactice și 331 de elevi din învățământul preșcolar, primar și liceal.

 

Elevii liceului primesc o educație religioasă și teoretică, și își trăiesc viața de zi cu zi într-un spirit de toleranță religioasă caracteristică Transilvaniei. Scopul activității este de a educa buni creștini care să aibă încredere în Dumnezeu și în Biserică, care să fie morali, cinstiți, decenți și care să poată fi membri activi ai comunității creștine din viitor. Motto-ul școlii:  „Împreună cu Dumnezeu suntem unii pentru alții!”

 

Director:  Farkas Ferenc

Contact: tel./fax: +40 267 365 045

E-mail: refkol@yahoo.com

Website: www.kezdirefi.ro