Între 30-31 mai se organizează cu a treia ocazie ziua copilului în oraș, de această dată în piața din fața Casei de Cultură Vigadó. Dar nu una de odihnă, de contemplare, de lenevie, ci una care îi adună pe copiii activi, îi țintește pe părinții dornici de distracție, două zile ademenitoare cu proiectare de filme de desene animate, cu îndeletniciri pentru copii, cu concerte, cu expuneri, casă de dans familial , care vorbesc despre copii și se adresează copiilor.

 

În organizarea comună a Primăriei Târgu Secuiesc, a Casei de Cultură Vigadó şi a Teatrului Orăşenesc cei  mai mici se pot distra două zile întregi în Vigadó și în piața aflată în fața ei. Sâmbătă de la ora 10 cei mici pot viziona piesa cu titlul Cenușăreasa în interpretarea Teatrului de păpuși Puck din Cluj Napoca, apoi de la ora 12 producția Cókmók, adică spiriduș de dulap bombănitor în interpretarea Teatrului Tomcsa Sándor din Odorheiu Secuiesc. De la ora 16 o piesă în limba maghiară, Povești din cufărul magic, iar de la ora 17 începe o prezentare de dans modern și instruirea cu coordonarea lui Pap Ágnes. Ziua de sâmbătă se încheie cu  casă de dans familial cu orchestra Kedves.

 

Duminică migdala începe tot de la ora 10 cu piesa cu titlul Prieteni buni lovitori de drac din bunăvoința teatrului de păpuși Puck din Cluj Napoca, apoi de la 11 al doilea spectacol în limba română, basmul lui Ion Creangă Fata babei și fata moșneagului în interpretarea teatrului Andrei Mureșanu din Sfântu Gheorghe. La prânz vor proiecta primul film secui de desene animate care se bucură deja de un mare succes, Piatra găurită, care după cunoștințele opiniei publice este prima parte a seriei de animație 3D a Legendarului din Secuime. De la ora 16 rolul principal este a Grupei de Artă Dramatică Macskakő, ei vor prezenta jocul de povești Micul prinț. De la ora 17 concertul ansamblului de copii încheie Zilele copilului.

 

Pe lângă toate acestea se conturează și numeroase programe însoțitoare, la acestea ne vom reîntoarce amănunțit în zilele care urmează. Îndeletnicirile pentru copii vor fi asigurate de Asociația Bóbita, Törpmanó Creativ, Studioul KreaKids și Asociația Pro Pectus. Va fi un program permanent târgul de cărți, care se desfășoare în ambele zile între orele 10-14, respectiv de la ora 16 până la ora 19 în piața din fața Casei de Cultură Vigadó. Intrarea la evenimente este gratuită!


Invalid Displayed Gallery


20 mai 2015