De câteva săptămâni am relatat că au efectuat schimb de funcție la secția de fotbal de sală a KSE din Târgu Secuiesc, unde sarcinile de președinte vor fi îndeplinite pe viitor de Szabó Vince. Ştefan Vasile, întărit în funcția de vicepreședinte, totodată a anunțat că în sezonul următor formația cu tricou albastru-alb va fi condusă de David Madrid Sanchez. În sezonul trecut specialistul spaniol a ajutat o lună și jumătate munca lui KSE Futsal, încă înainte de plecare a dat un interviu exclusiv publicației noastre despre experiențele de aici, despre părerile lui.

 

– Cu ce experiențe plecați din Târgu Secuiesc?

 

– A fost foarte bine a conlucra cu echipa, deși nu am reușit să ajungem în finala de patru a seriei de cupă, am fost foarte aproape de ea. Ca punct pozitiv aș aprecia că pe parcursul muncii comune jocul echipei s-a dezvoltat spectaculos, dar și atitudinea jucătorilor. Sunt mulțumit cu performanța lor, căci toată lumea a încercat să ofere cel mai mult posibil. S-au întâmplat și neplăceri mai mici, dar noroc că locuitorii din oraș și suporterii m-au primit cu drag și acest lucru m-a compensat. M-au salutat pe stradă, au acceptat și mi-au recunoscut munca. Am învățat multe locuri noi, m-am simțit bine aici și plec puțin trist.

 

– Așa am aflat și că ați primit mai multe oferte de la echipe din România.

 

– Asta așa este, în schimb eu aș dori să mă reîntorc la Târgu Secuiesc și a continua munca deja începută. În sezonul următor aș dori să lucrez în împrejurări liniștite, fără permanente presiuni asupra mea sau asupra echipei. Am găsit aici împrejurări bune, aș dori să aduc cu mine familia mea, aș fi foarte mulțumit dacă am putea petrece împreună aici un an. Fiul meu are doi ani și pentru mine este un factor decisiv că orașul este liniștit, prietenos, am o relație bună cu jucătorii. Dar am formulat și condiții, e nevoie de schimbări la KSE Futsal. Și nu pretenții materiale am, pentru mine banii sunt primordiali. Cer atenție și seriozitate. Așa simt că pot fi de folos futsalului românesc, oricum aici vreau să lucrez în sezonul următor.

 

– Lucrați ca comentator de specialitate a televiziunii spaniole, respectiv ați antrenat deja și echipă din Ungaria. Ce părere aveți despre fotbalul de sală din România?

 

– Așa văd că în futsalul din România sunt numeroase potențiale, asemănându-l cu cel din Ungaria, de exemplu campionatul de aici este mult mai puternic. Lucrul căruia ar trebui să-i acordăm mai multă atenție, este după mine educarea rezervelor, mai multor tineri ar trebui oferit încredere pe teren. Nu consider corect nici faptul că jucătorii când joacă fotbal, când fotbal de sală, acest lucru ar trebui schimbat. Campionatul este de un nivel bun, cu muncă potrivită s-ar putea obține rezultate bune și la nivel internațional.

 

– Cât timp ați fost aici, ați văzut tineri talentați pe care s-ar putea baza?

 

– Da. Am remarcat jucători ca Gáll Attila sau Márkos Szabolcs, însă nu înțeleg de ce n-au fost în echipă. Pe Attila îl consider foarte talentat, la meciul din Reșița el a fost cel mai bun, dacă lucrează cu devotament, stă în fața lui un viitor strălucit. Îmi place să lucrez cu tineri talentați și sunt de părere că trebuie oferit încredere celor din localitate. Aș dori să avem o echipă de un nivel înalt, menit, alcătuită în majoritate din tineri locali, cu o conducere care pune în prim-plan interesul echipei. Echipa nu trebuie să fie a unui om, ci a orașului!

 

Sursă: Székely Hírmondó, Bartha Zsófia


21 mai 2015