Și la parcul industrial numărul 1 constituit pe teritoriul IFET-ului de odinioară se lucrează la formarea infrastructurii, în prezent au turnat un strat de asfalt la intrarea aflată în strada Soarelui. E mult mai spectaculoasă situația la construcția numărul 2, aflată pe strada Catalinei, a fost terminat în mare parte parcul care îi așteaptă pe investitori și deja nimic nu mai amintește de acea grămadă de dărâmături, ceea ce a însemnat decantorul de odinioară al fabricii de amidon.

 

Orașul a primit teritoriul parcului industrial numărul doi, aflat în imediata vecinătate a stației de decantare modernizate, de la Amylum și, după neutralizarea solului (pământul a fost puternic poluat) mulțumit proiectului UE au început reabilitarea unei clădiri de 324 metri pătrați, respectiv au construit o hală de metal nouă de 850 mp pe terenul de 6,5 hectare.

 

Paralel cu asta au escamotat depozitele de deșeuri, ale căror loc probabil deja la primăvară va fi acoperit de iarbă, pesemne această parte va putea îngloba investiții de spații verzi. Spre hala nouă au format drum, practic construcția aflată în câmp departe de zonele locuite se poate ajunge pe un strat de asfalt. Valoarea totală a proiectului este de peste 19 milioane de lei, din acesta sprijinul nerambursabil este de circa 13 milioane, partea proprie a Primăriei reprezintă 3,2 milioane de lei.

 

Bartos Lóránt


Invalid Displayed Gallery


20 ianuarie 2016