Ziua culturii maghiare este sărbătorită din 1989 la 22 ianuarie, în amintirea că – după dovada manuscrisului – Kölcsey Ferenc în 1823 în această zi a clarificat la Cseke manuscrisul Imnului. Cu această ocazie Casa de Cultură Vigadó din Târgu Secuiesc organizează în anul acesta o serie de manifestări de trei zile, pe când din cele cinci spectacole  vor putea fi vizionate două spectacole înainte de amiază, având în vedere pe școlari.

 

La 21 ianuarie, joi de la orele 11 și 19 Ansamblul de Dans Popular Perkő din Sânzieni prezintă în Sala mare producția de muzică și dans cu titlul cu titlul Fetele de cioară. Pentru ambele spectacole prețul biletului de intrare este 5 lei.

 

La 22 ianuarie, vineri de la ora 11 echipa Mózsikácska din Sfântu Gheorghe ține program interactiv pentru copii în Sala mare. Trupa se caracterizează prin voie bună mai ales prin compoziție, ale cărei membrii îi distrează pe spectatori cu cântarea unor cântece pentru copii cu acompaniament instrumental, în anul trecut i-a apărut discul, cu titlul Iszkiri. Prețul biletului este de asemenea 5 lei.

 

La 22 ianuarie, vineri de la ora 19 ansamblul Evilági, identic cu membrii echipei Mózsikácska care urcă pe scenă înainte de masă, cântă la spectacolul de muzică și dans  cu titlul Cântece de dimineață treisprezece compoziții ale lui Muszka Sándor.

 

La 23 ianuarie, sâmbătă de la ora 19 vom putea participa la o seară de lectură, cu titlul Scriitori pe Alee. Participanții sunt toți flăcăi de scriitori și poeți aleși: Szentmártoni János, poet, scriitor sosește de la Budapesta, Szálinger Balázs, poet și laureat al premiului József Attila, traducător de opere artistice, sosește de la Cluj, Király Zoltán, poet, traducător de opere artistice, Lövétei Lázár László, poet, laureat al premiului József Attila, Fekete Vince, poet, laureat al premiului József Attila, el este gazda serii, precum și Dimény H. Árpád,poet, redactor din Târgu Secuiesc, care și-a câștigat aprecierea cu volumul cu titlul Apatológia. Intrarea la eveniment este gratuită.

 

Bilete pot fi găsite prealabil în biroul de relații cu publicul al Casei de Cultură Vigadó, de luni până joi între orele 8-19, precum și vineri între orele 8-15. Posibilitate de rezervare de locuri la numărul de telefon 0267/361 081 sau pe adresa de e-mail office@vigado.ro.


Invalid Displayed Gallery


20 ianuarie 2016