În organizarea comună a Studioului Vigadó și a Teatrului Orășenesc la 8 decembrie, marți de la ora 19 puteți viziona în sala mare a Casei de Cultură Vigadó spectacolul cu titlul Testosteron.

 

De ce este bărbatul bărbat și „de ce crapă musca”? Mușchi umflați? Barbă? O mustață tunsă frumos? Putere, bani, forță? Probabil … Biologia însă servește la această întrebare cu un răspuns simplu și veșnic: testosteron. Puteți obține o incursiune în cele mai ascunse secrete ale sufletului bărbătesc prin istoria ciudată, întrețesută a șapte bărbați. Aceste figuri, nu chiar așa de necunoscute, se conturează în relațiile față de celălalt, față de femei, față de relații, față de sexualitate și în general față de ei înșiși și în eșecurile lor. La ce se gândește bărbatul, ce vrea femeia? De câți bărbați e nevoie pentru o seară vijelioasă? Șapte. Mai precis șapte actori excepționali din ansamblul Teatrului Maghiar de Stat Csiky Gergely. Această istorie începe undeva acolo, unde cele mai multe se sfârșesc. Vrei, până la moartea ta, până la moartea mea și celelalte. Haină albă, biserică, nuntași, și tânăra pereche. Dar ce este dacă mireasa la marea întrebare, care decide totul, răspunde că nu? Ca rezultat al muncii comune al celor șapte actori și cu evocarea celor mai cunoscute șlagăre maghiare al deceniilor ulterioare s-a reușit realizarea unui spectacol care este o revelație de neuitat în mod egal atât pentru actor, cât și pentru spectator. O recepție de nuntă, fără femei, dar care-i defăimează pas cu pas pe femei, la care prin istorisirile bizare, întrețesute ale părintelui mirelui, ale mirelui pățit și ale fratelui mai mare, un profesor universitar, ale unui muzician, ale unui ziarist și ale unui ospătar puteți obține o incursiune în cele mai ascunse secrete ale sufletului bărbătesc.

 

A tradus: Pászt Patrícia. Distribuție de roluri: Kornél (mire, ornitolog) – Kiss Attila; Stavros (tatăl mirelui) – Balázs Attila; Janis (fratele mirelui, jurist) – Bandi András Zsolt; Rovar (prietenul mirelui, microbiolog – Kocsárdi Levente; Titusz (ospătar) – Aszalos Géza; Tretén (ziarist) – Molnár Bence; Dió (muzician) – Molnos András Csaba. Coordonator artistic: Kedves Emőke. Consultant: Katarzyna Raduszýnska. Scenografi: Paweł Walicki, Albert Alpár.

 

Biletele pentru spectacol pot fi procurate la prețul de 15 lei pentru adulți, pentru elevi și pensionari 10 lei în biroul de relații cu publicul al Casei de Cultură Vigadó de luni până joi între orele 8-19, vineri între orele 8-15, precum și cu o oră înainte de spectacol.  Posibilitate de rezervare de bilete la numerele de telefon 0267 361 081 sau 0729 058 197. Recomandăm spectacolul pentru spectatorii noștri de peste 16 ani.


Invalid Displayed Gallery


7 decembrie 2015