„Asemănător anilor precedenți, la sfârșitul ultimei săptămâni a lunii august, adică între 28 și 31, se va desfășura ediția 2014 a Târgului de Toamnă, ocazie cu care din nou vom pune accent pe culesul valorilor, adică pe târgul produselor expuse și pe oferirea programelor la nivel înalt”, a subliniat primarul Bokor Tibor în prima sa conferință de presă cu privire la zilele orașului. După cum a spus, ar dori să păstreze numărul de 130 din anul trecut al exponatorilor, deoarece târgul de produse și meșteșugăresc este profilul primordial al Târgului de Toamnă. Începând de săptămâna viitoare, așteaptă înscrierea orașelor, numărul locurilor este limitat!

 

„După speranțele noastre putem forma și o parte de piață, unde se vor putea procura legumele sezonale, fructele la un preț accesibil, căci această perioadă este cea a conservărilor, precum și perioada de pregătire pentru iarnă”, a expus conducătorul orașului, adăugând informației că se pregătesc și cu lucruri interesante, însă la aceste detalii se vor reîntoarce la o dată ulterioară.

 

Ménessy Kinga, organizatoarea principală a Târgului de Toamnă, a făcut cunoscută lista participanților. „Simt că oferta de programe din acest an este multilaterală, am încercat să deservim toate curentele muzicale, precum și fiecare categorie de vârstă. La dorința tutora vor urca mai mulți pe scena târgului, între aceștia primul și cel mai important oaspete va fi Edda Művek ”. Preferința individuală a lui Bokor Tibor ne-a dat sugestia de a invita de muți îndrăgita orchestră Balkan Fanatik, dar va fi aici mereu prezentă Takáts Tamás Blues Band, Eurovision-istul Kállay-Saunders András, precum și Péter Szabó Szilvia, fosta cântăreață a orchestrei NOX. Tot la dorința tuturor va urca pe scenă duetul Dancs Annamari–Kerényi Miklós Máté, perechea de dans și umor a Teatrului de Operetă din Budapesta, cu producția operetă-muzicală de nivel înalt, acompaniată de orchestră vie. Se consideră o noutate reprezentantul de nivel înalt al curentelor alternative Banda lui Szabó Balázs, care se vor prezenta pentru prima dată nu doar la Târgu Secuiesc, ci și în regiunea Secuimii, precum și talentata descoperită a perioadei din trecut Cserpes Laura. Se reprezintă și orchestrele locale: Silver Proof „se întrunește din nou special pentru această ocazie”, dar urcă pe scenă și Ego Sum și MiniSnaps. Orchestrele locale se prezintă în continuare într-un program nou, de muzică surpriză, la acestea ne vom întoarce detaliat”, a formulat misterios organizatoarea principală.  Pot fi considerate orchestre locale – deși nu sunt din Târgu Secuiesc – Bagossy Brothers Company (Gheorgheni), Mercedes Band (Sfântu Gheorghe) și Face Today (Odorheiu Secuiesc), care colorează de asemenea lista programelor muzicale.

 

„Suma destinată pentru zilele orașului din acest an este 250 mii de lei, pe care și de această dată am încercat s-o ținem, din aceasta circa 100 de lei este valoarea subvenției, 60 mii de lei provin din chiriile pentru terenuri, restul îl vom procura din bugetul local. trebuie de știut că achitarea orchestrei „Edda Művek” consumă jumătate din bugetul destinat celor care vor urca pe scenă, dar producția de peste două ore merită fără întrebare sacrificiul”, a expus primarul.

 

De astăzi este din nou activ pagina www.oszisokadalom.ro și pagina de Facebook, unde se împrospătează curent informațiile.


 

Invalid Displayed Gallery


1 iulie 2014