Nu de mult István Zoltán, subsecretarul de stat a chemat la o vizită de lucru pe conducerea centrală a Căilor Ferate Române (CFR), mai apoi și pe directorul centrului regional din Brașov la Târgu Secuiesc. Subsecretarul de stat le-a atras atenția celor competenți asupra reparării pasajului de cale ferată din Târgu Secuiesc.

 

Îndemnurile repetate au rezultat: joia trecută au început și, probabil azi, vor și termina reabilitarea pasajului de cale ferată înspre Catalina. Vineri înainte de masă István Zoltán în compania primarului Bokor Tibor și a viceprimarului Derzsi Gyula a făcut o nouă inspectare a terenului la pasajul aflat într-o stare rea, unde muncitorii echipei de întreținere CFR chiar ridicau din pământ elementele de beton vechi dintre perechile de șine și le înlocuiau cu noi.

 

După spusele primarului Bokor Tibor înlocuiesc nu doar elementele de beton rele, crăpate, ci și pasajul de piatră cubică care mărginește perechile de șine va fi eliminat, în locul lui va ajunge asfalt. Atunci, pentru o scurtă perioadă de timp, la pasaj ne putem aștepta la o restricționare a circulației.

 

De la superiorul orașului ne-am interesat și cu referire la ce soartă va avea drumul cu piatră cubică de circa 200 de metri dintre pasaj și hotarul orașului, care se află de asemenea într-o stare catastrofală. După primar în anul acesta strada Gării, care a amărât viața locuitorilor va fi reabilitat în totalitate. Pe sectorul de drum amintit se va turna asfalt, precum și pe drumul dintre semafor până la cazarmă va ajunge înveliș cu bitumen, cel care din cauza canalizării care se desfășoară de mult timp s-a deteriorat într-o așa măsură. Corifeul se pregătește să semneze în curând un nou contract de mare valoare, mai mult de 1 milion de euro, cu ministerul dezvoltării, în urma căruia se va putea termina aceasta, promițător cea mai modernă, stradă: Toate cablurile (curent, telefon, internet etc.) vor fi așezate în pământ, vor construi trotuar nou.

 

– Din păcate lucrarea este împiedicată și pe mai departe de canalizare. Se poate întâmpla ca pe o porțiune de 150-170 de metri să trebuiască să fie din nou săpate găurile astupate deja, deoarece după proiectant, firma executantă la depunerea țevilor a greșit zece centimetri – a spus cu supărare Bokor Tibor, după care cele două părți atinse polemizează deja de un sfert de an asupra acestui lucru. – În măsura în care se adeverește că corecția va trebui s-o efectueze pe cheltuiala proprie – a schițat situația. – Printre altele trebuie să restaureze strada  Bem József (lucrările de canalizare și cele de apă sunt efectuate de firme separate – observația redactorului), până ce acest lucru nu se va întâmpla, nu vom nu vom elibera o nouă autorizație de construcție.

 

Bartos Lóránt


Invalid Displayed Gallery


30 iunie 2014