În viitorul apropiat pornește reînnoirea cazărmii și a școlii Turóczi Mózes, pentru ambele lucrări a fost încheiat deja contractul de executare. Cele două proiecte reprezintă parte a  acelei liste de zece pe care Primăria din Târgu Secuiesc le-a câștigat în cadrul Programului Operațional Regional (POR).

 

Bokor Tibor, primarul din Târgu Secuiesc, a semnat săptămâna trecută acel contract de executare a reînnoirii în totalitate a Școlii Generale Turóczi Mózes. În decursul proiectului care vizează eficientizarea energetică a școlii se va reînnoi nu doar partea exterioară a clădirii, ci va fi și izolată termic, vor fi montate și elemente fotovoltaice care emană sursă de energie alternativă, va fi modernizat și sistemul ei de aerisire, normalizând astfel și sistemul de încălzire, respectiv corpurile de iluminat vor fi înlocuite cu altele economisitoare de energie.  Valoarea totală a lucrării este de peste  2,5 milioane de lei, termenul de executare este 31 august 2021.

 

Cealaltă mare investiție este reînnoirea cazărmii, sau cum mulți o cunosc serviciul militar, și pentru asta a fost elaborat contractul de proiectare și de realizare, pe care primarul Bokor Tibor l-a semnat în 11 ianuarie 2021. Pentru elaborarea acestor două proiecte executorul are la dispoziție șase luni, după asta începe realizarea concretă. Bokor Tibor a relatat: nu doar crede în derularea rapidă a reînnoirii, ci e sigur că toate cele cuprinse în contract se vor îndeplini. Edilul a adăugat: „Proiectul a fost câștigat de o firmă în care am încredere maximă, care face o muncă eficientă și de calitate. Ei lucrează și la renovarea bisericii minoritare, se poate vedea ce frumos evoluează”. Suma destinată pentru reînnoirea cazărmii este aproximativ 17 milioane de lei, termenul de executare este 30 noiembrie 2023.

 

La începutul anului am prezentat și proiectele noii grădinițe care va fi construită în curtea Liceului Pedagogic Bod Péter și va fi terminată până la 31 mai 2022. Aici se va muta grădinița Vackor, deoarece până acum Primăria a luat în chirie locația pentru grădiniță, astfel poate fi economisită o sumă însemnată. Este în curs reînnoirea secției de chirurgie, se lucrează înăuntru, iar progresul este vizibil. Conform contractului, aici finalizarea lucrării este așteptată până la 31 iulie 2021.

 


12 ianuarie 2021