La Târgu Secuiesc taxele și impozitele pot fi plătite începând de luni, 11 ianuarie 2021. Primăria n-a majorat impozitul, deci față de anul trecut sumele se modifică doar cu rata de creștere a inflației. Începând cu acest an, există și metoda de plată online.

 

Contribuabilii pot să-și rezolve problemele fiscale pe platforma www.ghiseul.ro care poate fi accesată și de pe pagina www.kezdi.ro. Sunt îndreptățiți la plata online toți cei care se înregistrează pe platformă cu un nume de utilizator și o parolă. Plata online ușurează viața mai multor mii de oameni, adică accelerează procesul plății, respectiv face mai sigură și mai rapidă munca Biroului de taxe și impozite locale. În cazul în care cineva s-a înregistrat o dată pe pagina amintită mai sus în meniul „creare cont”, contul va deveni accesibil, operațiunile vor putea fi efectuate cu ușurință. Pe platformă se pot înregistra persoane fizice, iar persoanelor juridice li se cere să se adreseze Biroului de taxe și impozite locale la care trebuie să achite impozitul.

 

La înregistrare persoanelor fizice trebuie să indice CNP-ul, datele cardului, precum și o adresă de mail valabil. După asta, sistemul trimite un cod de autentificare, cu care se poate intra. La prima intrare sistemul cere schimbarea codului de autentificare și a parolei. Însă, dacă contribuabilul cunoaște suma exactă care trebuie plătit, atunci poate plăti și fără înregistrare.

 

Acele persoane care, în mod tradițional, doresc să plătească impozitele și taxele la Biroul de taxe și impozite locale, o pot face după următorul program:

 

– luni, marți, miercuri: 8.00–15.00

– joi: 8.00–16.00

– vineri: 8.00–14.00

 

Acei care până la 31 martie plătesc impozitul pe întregul an, primesc o reducere de impozit (firmele o reducere de 5%, persoanele fizice o reducere de 10%).

 

 

 


6 ianuarie 2021