Au modernizat și au extins aparatura medicală al spitalului: aparatele medicale vechi de 20 de ani au fost înlocuite cu echipamente digitale moderne, de ultimă generație, a declarat Canea-Kocsis András, managerul spitalului. Prin intervenția reprezentanței parlamentare a UDMR, Ministerul Sănătății a alocat Spitalului Municipal din Târgu Secuiesc 2 milioane de lei din bugetul central pentru achiziționarea de aparatură medicală.

 

Din suma acordată spitalul a cumpărăt un aparat de radiologie modernă și un ecograf Doppler pentru secția de Radiologie, care oferă informații despre flux, circulație în vasele de sânge. De asemenea, am achiziționat un astfel de ecograf Doppler și pentru secția de Ginecologie. Am achiziționat un nou audiometru computerizat la OtoRinoLaringologie, iar Dermatologia a fost echipată cu un dermatoscop digital de ultimă generație care permite diagnosticarea imediată. Am cumpărat trei dispozitive EKG pentru medicină internă.

 

De asemenea, tocmai a sosit și aparatul digital de radiologie, care este în curs de asamblare și de punere în funcțiune, dar fiind un proces complex, va mai dura ceva timp. În același timp, se așteaptă autorizația de funcționare, dar este cert că acest echipament de ultimă generație va putea deservi în curând atât ambulatoriul, cât și pacienții internați, a subliniat Canea.

 

Totodată, din fonduri europene sala de operație a secției de ortopedie a spitalului a fost echipat cu cel mai modern aparat medical de imagistică. Acest aparat a fost deja pus în funcțiune, dar se mai așteaptă autorizația de funcționare, care este în curs de obținere, a precizat managerul.


29 septembrie 2021