Luni, 20 septembrie 2021, Primăria Municipiului Târgu Secuiesc – reprezentată prin viceprimarul dr. Szilveszter Szabolcs – a participat la conferința online de promovare a Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) și a Băncii Mondiale. În perioada septembrie 2019 și septembrie 2021, cele două instituții au implementat proiectul de dezvoltare urbană, ca instrument de consolidare a capacității administrative și a planificării strategice a zonelor urbane din România. Scopul conferinței a fost acela de a promova rezultatele obținute.

 

În cadrul conferinței de închidere au fost prezentate subiecte cheie precum posibilitățile de coordonare a politicilor urbane generale cu strategiile europene, modelarea strategiilor locale de dezvoltare urbană, prezentarea viziunii și a pilonilor tematici ai politicii urbane din România și construirea unei politici urbane solide pentru o dezvoltare durabilă. După prezentarea subiectelor abordate, viceprimarul dr. Szilveszter Szabolcs a prezentat câteva date de bază ale strategiei de dezvoltare urbană a municipiului Târgu Secuiesc pentru perioada 2021–2030, subliniind deschiderea pentru o colaborare eficientă cu Banca Mondială și Ministerul Dezvoltării.

 

Politica urbană a municipiului Târgu Secuiesc reprezintă o viziune ecologică, durabilă, incluzivă și rezilientă a dezvoltării urbane, care nu numai că se concentrează pe inovare continuă, dar stabilește și o agendă comună pentru instituțiile de la nivel central și local. Primăria orașului este deschis la orice inițiativă de politică internă sau externă care va aduce prosperitate pe termen lung pentru oraș. În plus, o astfel de cooperare va consolida și mai mult potențialul orașului, consideră viceprimarul.


23 septembrie 2021