Programul bine gândit și cooperarea eficientă între Primărie și Gospodăria Comunală SA au dat roade: problemele la rețeaua de apă din Târgu Secuiesc sunt în scădere. Lucrările avansează conform planului, dar vor fi multe de făcut și anul viitor – acesta a fost unul dintre subiectele discutate joi, în cadrul unei conferințe de presă, de către viceprimarul Szilveszter Szabolcs și Pap Lajos, reprezentantul companiei Gospodăria Comunală SA.

 

„Nu mai avem probleme foarte mari, dar nu voi fi niciodată mulțumit de funcționarea și starea rețelei de apă”, a declarat Szilveszter Szabolcs, viceprimarul orașului, adăugând că rezultatele obținute într-un an se datorează muncii în echipă bine coordonate și resurselor financiare. „Este foarte important de subliniat că este o realizare comună, nu doar a gospodăriei comunale sau a primăriei, deoarece partea profesională a fost asigurată de companie, iar partea financiară de primărie” – a subliniat viceprimarul. Viceprimarul a anunțat că au fost înlocuite conductele de apă de pe strada Cernatului și din fața stadionului, iar astăzi vor fi conectați la noile conducte și locuitorii de pe strada Bethlen. În plus, conductele din strada Molnár Józsiás au fost complet înlocuite, se lucrează la strada Ady Endre și există planuri de extindere a rețelei de apă și canalizare pe strada Stufului. În total, au fost înlocuiți 1,6 km de conducte cu aproape 600.000 de lei, iar lucrările de pe strada Stufului au mai costat 400.000 de lei, astfel primăria a cheltuit aproape un milion de lei pentru îmbunătățirea și/sau extinderea rețelei în ultimul an.

 

În data de 3 august au început lucrările, iar în data de 3 septembrie apa a fost furnizată din noua conductă locuitorilor din blocurile și casele de pe strada Tudor Vladimirescu, a informat Pap Lajos, reprezentantul companiei Gospodăria Comunală. Lucrările de pe strada Bethlen sunt și ele finalizate, iar săptămâna viitoare mai rămâne doar racordarea la conducta principală de pe strada Petőfi. Următoarea curățare a conductelor este programată pentru data de 6 octombrie, se va efectua pe timp de noapte și va dura până la ora 5 dimineața.

 

Szabolcs Szilveszter a mai precizat că se negociază cu Gospodăria Comunală o majorare de capital, pentru a putea reabilita în viitor străzile Mihai Eminescu, Nagy Mózes și Grădinii.


30 septembrie 2021