La 8 noiembrie, sâmbătă de la ora 19 cei din Târgu Secuiesc vor putea viziona spectacolul de prezentare a grupului de artă dramatică „Macskakő” al Casei de Cultură Vigadó, „Micul prinț”. Piesa a fost regizată de Kolcsár József pe baza basmului lui Antoine de Saint-Exupéry. Spectacolul va fi repetat pe 9 noiembrie, duminică de la ora 19.

 

Personajele sunt membrii grupului de artă dramatică „Macskakő” recrutați în anul trecut, elevii din clasele 5-9. În varianta de scenă a basmului lui Saint-Exupéry interpretează Bagoly Anabella, Bartók Rebeka, Biró Norbert, Bonda Boglár, Ercse Zsuzsa, Kelemen Réka, Keserű Kriszta, Kovács Kinga, Kovács Mónika, Kovács Szilvia, Mátyás Ivett, Mikola Csengele, Rancz-Gyárfás Hanna, Szabó Hedda și Szotyori Xénia.

 

 Regizorul, conducătorul cercului dramatic Kolcsár József a relatat că textul spectacolului s-a născut de-a lungul repetițiilor, fragmentele de dialog sunt din roman, dar au primit o interpretare proprie, au fost dramatizate împreună cu micii actori. Cu pauze mai scurte-mai lungi lucrează mai mult de un an  pe piesă.

 

 „Am lucrat mult, dar totuși nu destul. Spectacolul va fi, prima prezentare a foarte tinerei noastre grupe de artă dramatică. După speranța mea producția se mai dezvoltă mult” – a declarat ziarului nostru. În piesă, dincolo de modul de vedere al regizorului, de multe ori iese la iveală și interpretarea copiilor.

 

Este vorba despre un spectacol de studio de sală mare, a cărei lungime este circa o oră. Prețul unui bilet de intrare este de 5 lei. Posibilitate de ocupare de locuri la numărul de telefon 0267.362.002 sau la adresa de e-mail office@vigado.ro. Bilete se găsesc la biroul de relații cu publicul a Casei de Cultură Vigadó în zilele de lucru între orele 8-16, precum și cu o oră înainte de spectacole.

 

Orosz Anna


Invalid Displayed Gallery


5 noiembrie 2014