Cu motoul „Record mondial Guiness pentru comunitate!” organizează Kaufland România acea manifestare în cadrul căreia cinci orașe din Secuime pot ridica împreună record mondial sub titlul „Pregătirea celor mai multe sarmale într-un vas”. Din Târgu Secuiesc șapte vor umple sarmalele.

 

Experiența-de record mondial va fi organizată la 8 noiembrie, sâmbătă de la ora 10 în hala de sport din Odorheiu Secuiesc. Reprezentanții orașelor Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni, Miercurea Ciuc, Târgu Secuiesc și Sfântu Gheorghe vor pregăti împreună o cantitate mare de sarmale pe care, în urma evenimentului, o vor trimite în casele de copii din aceste orașe, în casele de bătrâni, în căminele celor fără adăpost și alte instituții asemănătoare, făcând față și obiectivelor creative ale programului. Mulțumită Kaufland localitățile adună donații în bani în schimbul sarmalelor pregătite de ele, magazinul oferă 1 leu pentru fiecare bucată, astfel unele orașe predau suma câștigată din ele câte unor instituții locale care au nevoie.

 

Vasul comandat de la meșterii locali special pentru eveniment, care va fi umplut cu sarmale, este de 4580 litri, cu un diametru de 3 metri. La hala de sport din Odorheiu Secuiesc va fi prezent criticul lui Guiness World Records Limited, care va autentifica recordul la fața locului. Susținătorul exclusiv al evenimentului este Kaufland România.

 

De la Târgu Secuiesc participă la acțiune Gál Klára, Pászka Éva, Szántó Éva, Rancz Irén, Deák Irén, Cosa Catarina și Kovács Katalin. La întrebările noastre Pászka Éva a relatat că fac față cu mare bucurie cererii, își consacră ziua cu plăcere să-i ajute pe cei care au nevoie.


5 noiembrie 2014