Puțin mai devreme de cel planificat, la 3 noiembrie, luni dimineața la ora 9 și-a ținut ședința ordinară consiliul din Târgu Secuiesc, la care au fost dezbătute opt proiecte de hotărâre. Cea mai importantă problemă a fost modificarea bugetului, în care au figurat și sumele destinate, printre altele, pentru lucrările de modernizare a străzilor Gării și Molnár Józsiás, precum și a străzilor Abatorului și 1 Mai.

 

Membrii Consiliului Local au votat la ședința ordinară a consiliului de luni o mărire de buget de 3.159.000 lei. În suma amintită figurează o sumă de 1.577.000 de lei, care pe baza contractului încheiat cu Ministerul Dezvoltării poate fi cheltuită pe două proiecte: 50.000 de lei pentru cheltuielile de proiectare a străzilor Abatorului și 1 Mai, 1.527.000 de lei pentru modernizarea străzilor Gării și Molnár Józsiás. Amândouă sume sunt valabile pe anul 2014. Bugetul mai crește cu 250.000 de lei, ceea ce provine din venitul propriu al administrației, suma reîmpărțită din TVA este 947.000 de lei. Pe deasupra, conform hotărârii de guvern din 24 octombrie intră la administrație o sumă de 410.000 de lei, care își asumă acele datorii pe care orașul nu le-a achitat în timpul mandatului anterior către drepturile de ocrotirea copilului. Din suma cuprinsă în buget vor cheltui 333.000  de lei pentru funcționarea proprie, din asta completează cu 125.000 de lei reparația clădirii principale a primăriei, respectiv vor achita 110.000 de lei pentru publicațiile de campanie ale primarului anterior. După cum este cunoscut, administrația n-a fost dispusă să achite această sumă în 2012, însă s-a născut o decizie judecătorească definitivă, astfel taxa de muncă trebuie achitată. În afară de asta măresc baza de salariu în învățământ cu 811.960  de lei, cheltuiesc 134.700 de lei pentru întreținerea grădinăriei, iar pentru achitarea îngrijitorilor bolnavilor au destinat 61.000 de lei.   

 

În a doua ordine de zi au votat despre o sumă de 330.000 de lei, aceasta este o sumă oportună. În lunile trecute mai mulți profesori au câștigat procesul împotriva guvernului, care anterior au intentat proces pentru diferență de salar, iar această sumă va putea fi cheltuită pentru achitarea acestora. În a treia ordine de zi au acceptat bilanțul de închidere a trimestrului, venitul realizat până în prezent este de 69,49 la sută, iar cheltuielile aferente la sfârșitul trimestrului se cifrează la 66 la sută. Pe anul 2015 impozitele și taxele nu se modifică față de valorile anului curent și precedent.

 

Fabrica de confecții „New Fashion” își ține adunarea generală la 4 noiembrie, la care vor decide despre repartizarea profitului pe anul 2013. Orașului i s-ar cuveni din profit o sumă de 550.000 de lei, dar anterioara adunare generală a lui „New Fashion” a decis că din cauza proceselor, pe anul 2014 nu vor împărți profit. „Săptămâna trecută am rediscutat problema cu domnul Wilhelm Wegener și cu doamna directoare Bakk-Vitális Kinga și am reușit să găsim o rezolvare de compromis, pe baza căreia New Fashion va împărți din dividendele realizate 2.242.350 de lei între acționari, din această sumă 10 la sută, respectiv suma de 224.235 de lei, i se cuvine orașului Târgu Secuiesc” – ne-a lămurit primarul Bokor Tibor.

 

În următoarea ordine de zi a figurat hotărârea consiliului referitor la modificarea capitalului social al SC Gosp-Com S.A, precum și aprobarea documentației de cadastru a blocului situat în strada Stadionului nr.9. Colegiul orașului l-a împuternicit pe primar de a participa la Adunarea Generală de Dezvoltare a Comunității AQUACOV, la care vor modifica statutul asociației.


3 noiembrie 2014