Spectacolul de gală, care a încheiat festivitatea din 15 martie, a avut un succes enorm. Cu ocazia sărbătoririi naționale maghiare, Casa de Cultură Vigadó se prezintă deja de patru ani cu producție în regie proprie, pe care și în anul acesta Lung László Zsolt, directorul Casei de Cultură Vigadó l-a pus pe scenă. La gală participă de la an la an și delegații orașelor înfrățite.

 

Spectacolul de sărbătoare de mare succes cu titlul „La tine, patrie, acum aș scrie poezie!” a încântat publicul numeros nu doar cu o nouă imagine de scenă și cu o iluminație specială, efectul puternic al producției, atmosfera au asigurat-o poeziile care provin de la scriitorii, poeții din Ardeal – din Târgu Secuiesc – de la Markó Béla, Fekete Vincétől, Dimény-Haszmann Árpádtól și până la Sántha Attila pe lângă un acompaniament orchestral-coral de mare efect.

 

La gală au colaborat Orchestra de Cameră Sepsi, Snaps Band și corul de femei Voces cu dirijarea lui Cserkész Emese. Dansatorii Ansamblului de Dans Popular Perkő și-au adus și de această dată forma cea mai aleasă, poeziile au fost interpretate de Kolcsár József, actorul Teatrului Tamási Áron, precum și de Kozma Attila, Márdírosz Ágnes, Puskás László, artiștii Teatrului Csíki Játékszín.

 

Dintre talentele tinere au urcat pe scenă Kreiter Helga, Bakó-Fazakas Vajk și Biszak Beáta, membrii Minisnaps. Rancz-Gyárfás Hanna, un membru al grupei de teatru Macskakő a recitat poezia lui Nagy Babos Tamás.

 

Cu o jumătate de oră înaintea galei au deschis în Galeria Vigadó expoziția de fotografii cu titlul „Al nostru 15 martie”, expoziția alcătuită din cele mai frumoase fotografii ale festivităților organizate la mijlocul lui martie al anilor trecuți poate fi vizionată până la 22 martie. (Kertész Tibor)


Invalid Displayed Gallery


17 martie 2016