Târgu Secuiesc a primit un steag național special de la orașul să înfrățit. Administrația din Mezőhegyes a legat o relație de oraș înfrățit cu Târgu secuiesc înainte cu douăzeci și cinci de ani, delegația așezării de lângă graniță, din sudul Ungariei, a participat și în anul acesta cu conducerea primarului Mitykó Zsolt la festivitatea din 15 martie.

 

– Atunci, când în 2014 am devenit primar și am făcut cunoștință cu primarul Bokor Tibor, am înțeles că maghiarimea care trăiește aici este constrâns să se confrunte cu probleme serioase, există tensiuni și în cadrul comunității locale. Acestea pot fi conciliate doar cu întărirea unității maghiare și acest lucru îl simbolizează și darul nostru – a remarcat Mitykó Zsolt, primarul orașului înfrățit Mezőhegyes, care de această dată a sosit în orașul breslelor cu un cadou special.

 

Edilul din Mezőhegyes ar fi dorit de multă vreme să dăruiască un steag orașului Târgu Secuiesc, de aceea, la cererea sa personală, Kövér László, președintele parlamentului maghiar, a oferit, că dacă insistă așa de mult asupra donației, atunci nu un steag nou cumpărat să aducă la Târgu Secuiesc, ci tricolorul arborat pe fațada parlamentului maghiar, retras din trei în trei luni de către garda maghiară și împăturit pe lângă onor militar, fiind însoțit de o scrisoare de donație semnată de președintele parlamentului.

 

Predarea steagului special a avut loc la 15 martie, în cadrul festivității din centrul orașului, tricolorul închis într-o cutie de lux va fi apoi păstrat la primăria din Târgu Secuiesc, steagul predat de către viceprimarul din Mezőhegyes Rajos István va fi arborat lângă statuia lui Gábor Áron la festivitatea de la 15 martie din 2017.

 

Sursă: Profi Rádió, Kertész Tibor


Invalid Displayed Gallery


17 martie 2016