Încă în acest an ar termina noua stație de decantare din Târgu Secuiesc. Așezământul a găsit loc la ieșirea din oraș dinspre Catalina, pe teritoriul care privește pe pășunile de la Fortyogó, unde construcția se desfășoară în toi. La intrarea în stație, într-o clădire mai mare, o instalație de construcție italiană va efectua apoi prima fază a purificării apei.

 

Lângă așezământ se află un bazin de opt metri adâncime, în acesta vor depozita apa murdară pre-curățată și o decantează, după asta vor efectua decantarea și înnămolirea într-un rezervor de beton de opt sute de metri cubi. Apa curățată de particulele solide va ajunge în depozitul aflat sub rezervorul de beton, unde pe ea se efectuează filtrare ulterioară și curățare biologică, înainte de a ajunge în aer liber. Nămolul care provine din proces ajunge în uscătorie, apoi mai târziu îl împachetează și îl valorifică ca compost.  Pentru funcționarea simplă și economică a situației de decantare va fi nevoie de patruzeci de litri de apă murdară pe secundă, ceea ce probabil va fi, căci după intrarea în funcțiune a stației de decantare vor desființa stația aflată la Ruseni

 

Curățarea și neutralizarea actuală a apei murdare din oraș este actual cea veche, de asemenea cu un sistem de mai multe trepte, dar se întâmplă cu o altă tehnologie.

 

Sursă: Polyp TV


Invalid Displayed Gallery


1 aprilie 2015