Fluctuația temperaturii de iarnă a încercat asfaltul, de aceea de săptămâna viitoare încep reparațiile de drumuri în oraș. Primarul Bokor Tibor a raportat joi la conferința de presă despre lucrările care cum urmează la rând.

 

„Beneficiază de prioritate porțiunea de drum roasă mai devreme la intrarea în oraș dinspre Sfântu Gheorghe, care până acum nu a putut fi asfaltat din cauza vremii reci. Pe cele două margini ale drumului trebuie formate și șanț de scurgere, respectiv înlăturate vehiculele de transportat marfă care staționează acolo sistematic, care au spart total pavajul” – a spus Bokor. Apoi firma OMS România, executantul reînnoirii sistemului de apă și canalizare, va fi nevoit să repare străzile sparte în toamna anului trecut (Molnár Józsiás, Gării, Margaretei, Rozelor, Bethlen Gábor etc.), până atunci nu primește autorizație de la oraș pentru tăierea ulterioară a asfaltului, pentru săpături.

 

În aceste zile are loc reînnoirea totală a cartierului mărginit de străzile Bethlen Gábor și Constructorilor, aici construiesc curgeri de apă de ploaie, schimbă cu totul, adică lărgesc iluminatul public, vor forma parcări, trotuare, și terenuri de joacă. După primar, va fi nevoie de 2-3 luni pentru terminarea lucrărilor. Paralel cu asta se aranjează și parcările din fața stadionului Sinkovits, precum și din strada Ghioceilor. Termină și formarea terenului de joacă în strada Margaretei și lângă casa de incubator. „ Am promis anul trecut și aș dori să respect că în anul acesta va urma la rând și aranjarea străzii Nicolae Bălcescu”, a subliniat primarul.

 

Și în strada Gării a început munca serioasă, în prezent construiesc scurgerile de apă, folosind sistemul de canalizare vechi. Între timp are loc și fundarea drumului, circa peste 1 lună ajung până la intersecția străzii Molnár Józsiás.

 

Continuă formarea sistemului de apă și de canalizare a curților, renovarea „centurii interioare” a întârziat și pentru că – fiind zonă de monument istoric – a trebuit să facem rost de o mulțime de aprobări – și din București -, „în anul trecut în centru au efectuat încă și săpături arheologice, nu cumva să vătămăm ceva descoperire arheologică”, a remarcat edilul. Planurile există, și executarea va începe în acest an.

 

În afară de asta, în oraș se desfășoară și alte lucrări mai mari: se construiește campusul Central de Învățământ Tehnologic Gábor Áron – îl vor termina încă în acest an – acoperirea gropii de gunoi și acceptarea lui din punct de vedere ecologic e posibil până la mijlocul lui iunie. La primul parc industrial are loc schimbul ferestrelor, urmează formarea  infrastructurii (în primul rând străzi), să sperăm că va putea fi apoi predat până la sfârșitul lunii mai.


Invalid Displayed Gallery


1 aprilie 2015