În ciuda vremii nefavorabile s-a reușit adunarea unei cantități considerabile de gunoi – după Zonda Balázs, directorul Gosp-Com, acțiunea de curățenie de la sfârșitul săptămânii, pe care au publicat-o ca parte a campaniei care se derulează pentru titlul Orașul reutilizării, s-a soldat cu un succes de 50%.

 

Gosp-Com și angajații Primăriei au curățat șanțurile, marginea de drum la intrările dinspre Lunga, Turia, Cernat și Sânzieni. În oraș au început curățarea spațiilor verzi, au spălat containerele, au curățat insulele de gunoi.

 

După cifre din spațiile verzi aflate pe teritoriul orașului s-au adunat 16 metri cubi de deșeuri comunale, locuitorii au adunat și predat 6 metri cubi comunale. În centrele de colectare și la Gosp-Com au fost predate 94 de kg de hârtie, 698 de kg de material plastic, 1190 de kg de deșeuri electronice și 20 de litri de ulei folosit.

 

Posibilitate de degajare la nivelul orașului va fi din nou la toamnă, o nouă curățenie mare vor organiza la sfârșitul ultimei săptămâni din aprilie, împreună cu Asociația Soare Verde. Cu ocazia Zilelor Verzi de Primăvară vă puteți apoi încadra și voluntar în adunarea gunoiului de lângă șanțul de la sfârșitul orașului, în curățarea spațiilor verzi. Adunarea selectivă de deșeuri se organizează o dată lunar, cu ocazia târgurilor de produse, pe spațiul din fața fostei cazărmii.


Invalid Displayed Gallery


1 aprilie 2015