Georg Kreisler, pe bună dreptate popularul compozitor austriac, a scris acest joc muzical, seara de interpretare, pentru soția sa. Publicul din Târgu Secuiesc îl poate viziona la 11 martie, miercuri de la ora 19 în sala mare a Casei de Cultură Vigadó, în interpretarea lui Bartha Boróka.

 

Cine este de fapt adevărata Lola Blau? Lola  este actriță, cântăreață de cabaret, star de revistă. Lola  este femeia abandonată, refugiata urmărită, care se complace în glorie. Care este adevărata Lola Blau? Natural fiecare. Lola Blau este actriță în Viena și de origine evreiască. Viața, cariera se frânge. Soarta ei este soarta tipică a emigrantului din cel de-al doilea război mondial. În speranța unei vieți mai trăibile se refugiază din Austria din fața ororilor războiului, prima dată în Suedia, apoi în America. Aspiră la teatru, ajunge însă doar până la scenele de noapte de cabaret, apoi în America va avea succes, va deveni simbol de sex. Întorcându-se acasă după război, se confruntă cu faptul că țara sa nu are  nevoie de ea. Lola Blau nu este o eroină, este doar una dintre acei care a supraviețuit.

 

Prețul biletului de intrare: 10 lei, pentru elevi și pensionari 5 lei. Prealabil se găsesc la biroul de relații cu publicul a Casei de Cultură Vigadó, în  zilele de lucru între orele 8-16, precum și cu o oră înainte de spectacole. Rezervare de locuri la numărul de telefon 0267/361 081 sau la adresa de e-mail office@vigado.ro. 

 


Invalid Displayed Gallery


31 martie 2015