Probabil că sâmbătă și chiar și duminică va ține apoi deschis și acel birou turistic, pe care îl vor înființa până în toamna acestui an la Târgu Secuiesc. La unitatea pusă în funcționare de către Primărie orașul va contribui cu o cotă-parte neînsemnată.

 

Primarul din Târgu Secuiesc a semnat săptămâna trecută contractul de finanțare pentru un proiect cu privință turistică, care ajută orientarea mai eficientă a celor care vizitează orașul și se presupune că, pe termen lung, exercită un efect benefic și pe turism. Valoarea totală împreună cu TVA este de 388 mii de lei, la care Primăria din Târgu Secuiesc contribuie cu o sumă aproape simbolică, de doar doi la sută, cu o cotă-parte care constă în șapte mii de lei.

 

În conferința sa de presă ținută ieri Bokor Tibor a relatat: biroul-care de altfel va primi loc în locul fostei cafenele din centru – va fi înzestrată cu o serie de aparate tehnice, la dispoziția turiștilor care o vor vizita le vor sta la dispoziție pliante, respectiv va fi și tablă de informare cu ecran tactil, calculatoare, imprimante etc. De altfel suprafața folositoare a biroului este de 55 metri pătrați și în afară de partea de informație a primirii de clienți va primi loc în el încă o încăpere separată, pe care întreprinzătorii de turism o vor putea utiliza pentru prezentări sau pentru expuneri cu caracter de informare, apoi vor forma un depozit și dependințe.

 

După cerințele proiectului, biroul tehnic trebuie făcut până în octombrie 2015 și asigură muncă pentru două persoane. Primarul a expus: ar dori ca biroul să poată sta la dispoziția oaspeților sâmbătă și chiar și duminică înainte-de masă, însă orarul de deschidere o vor fixa ulterior.

 

Sursă: Székely Hírmondó, Bartos Lóránt


Invalid Displayed Gallery


31 martie 2015