Vineri seara în Sala Polivalentă arhiplină din Târgu Secuiesc s-au încordat unul împotriva altuia echipele de fotbal KSE și FC Sepsi, în ultima etapă de bază a campionatului de prim plan. Întâlnirea s-a încheiat cu succesul celor din Sfântu Gheorghe, KSE nu a ajuns mai departe în play-off.

 

Gazda KSE a început cu formația Bunduc – Szombat, Szabó, Raymond, Gazda (au mai jucat: Căşineanu, Pulugor, Isac, Papp, Dârstaru, Bărbăşescu) față de formația oaspeților Molina – Cardenas, Velasco, Rivera, Pânzaru (Máté, Gutierrez, Quirant Vera, Bujdosó). Jucătorii KSE au încercat să se aducă reciproc în poziție cu mingi lungi, arcuite, pe când oaspeții verde-albi au șutat pe poartă aproape din fiecare poziție, însă nici o încercare a lor nu s-a soldat cu gol.

 

În minutul 14 Dârstaru a bombardat cu centimetri lângă poartă, dar după un jumătate de minut încercarea lui a fost încununat de succes, 1-0. După asta FC Sepsi care a construit pe contre rapide l-a lucrat tare pe portarul Bunduc, care în minutul 19 a fost neputincios față de Rivera bine așezat bine, 1-1. La sfârșitul primei reprize conducătorii focului au acordat în mai multe ocazii „prelungire” de 2-3 secunde din cauza indicatorului care a funcționat inexact, una dintre bisurile de două secunde i-a fost de ajuns lui Mario Duque Velasco, pentru a înainta mingea în plasă, 1-2.

 

În a doua parte a jocului a devenit evidentă așezată superioritate, în minutul 22 pasa lui Rivera a fost valorificată cumpănit de către Pânzaru (1-3). În minutul 25 Raymond a omis o uriașă gafă, de aici însă KSE a schimbat la o tactică de portar de urgie, însă fără rezultat. În minutul 36 Rivera a rostogolit mingea în poarta rămasă goală (1-4), apoi după un minut Quiran Vera a procedat la fel ((1-5). Albaștrilor-albi le-a rămas timp doar pentru înfrumusețare, Papp Csongor, care a jucat minunat până la sfârșit, a reglat rezultatul final  de 2-5.

 

David Madrid Sánchez, antrenorul provizoriu al KSE: „După reîntoarcerea mea am avut puțin timp la dispoziție pentru a pregăti acest meci, n-am reușit să schimb mentalitatea echipei, jucătorii la scorul de 1-2 și-au pierdut capul, ceea ce este neacceptabil. Așa simt că încă un gol ar mai fi încăput din partea noastră, dar FC Sepsi a câștigat meritat. Aș dori să mulțumesc celor din Târgu Secuiesc primirea mea amiabilă mi-a căzut foarte bine cum m-au aplaudat și au îmbărbătat echipa.”

 

Farkas Attila, antrenorul lui FC Sepsi: „Ne-am așteptat la un meci greu, și așa s-a și întâmplat, e mare rivalizarea dintre cele două echipe, mă bucur că am reușit să câștigăm. Începutul meciului a fost echilibrat, în repriza a doua însă noi am determinat jocul, așa am ieșit din vestiar, că vom câștiga.”

 

Cu terminarea etapei de bază s-a decis că KSE în anul acesta scapă de play-off-uri , a terminat pe locul nouă, pe când FC Sepsi, care a sperat în locul patru, a devenit în fine al cincilea, mulțumită victoriei la Târgu Mureș a gălățenilor. Rezultate: Iași – Cluj Napoca 10-0, United din Galați –  City’us din Târgu Mureș 7-3, Deva – Focșani 3-0 (fără joc). Scorul: 1.

 

Deva 52 puncte, 2. Odorheiu Secuiesc 43 (139-67), 3. Galați 43 (100-55), 4. Târgu Mureș 43 (141-80), 5. FC Sepsi 42 (101-53), 6. Călărași 25, 7. Iași 24, 8. Reșița 22, 9. Târgu Secuiesc SE 19, 10. Focșani 3, 11. Cluj Napoca 3.

 

Împerecherile sferturilor de finală: Autobergamo din Deva –  Muncitorul din Reșița, FK Odorheiu Secuiesc – CSMS din Iași, United din Galați – Dunărea Călărași, City’us din Târgu Mureș– FC Sepsi.

 

Sursă: Székely Hírmondó, Bartha Zsófia


Invalid Displayed Gallery


30 martie 2015