La 25 aprilie, sâmbătă de la ora 19, în sala mare a Casei de Cultură Vigadó din Târgu Secuiesc, putem viziona în prezentarea lui Ivancsics Ilona și a colegilor săi de teatru popularul muzical rock Barbara, având-o în rolul principal pe Patai Anna. Ivancsics Ilona și Colegii săi de teatru au prezentat în septembrie 2014 muzicalul rock din Transilvania Barbara, cu un mare succes.

 

Muzicalul se petrece în vremurile de după revoluția română care s-a desfășurat în 1989/90, prezintă evenimentele istorice prin influența exercitată asupra unei familii maghiare, adică povestește istoria lui Barbara, o fată tânără din Transilvania, și a iubitului ei tată. Istoria unei fete care, în ciuda haosului care înconjură viața ei și al singurătății ei, ar dori doar să fie fericită. Dar, în urma cotiturilor politice, iese repede la iveală că lumea nu a renăscut și dorința pentru putere și foamea de bani poate transforma oamenii în Noi monștri. Conflictele care se formează în piesă sunt lupta dintre bine și rău, din care ies învingătoare adevărul, care încătușează minciuna, și iubirea, care îmbrățișează singurătatea, și toate atunci am putea spune că toate visele noastre s-au împlinit. Totuși însă nu toarnă pe gâtul publicului  un happy end  din Hollywood, ci mai bine îl piperează cu o doză de realism din bazinul-carpatic, cu un umor născut de cruda realitate și sucesc încă două pe istorie, ca apoi să avem pe ce să medităm. Toate acestea sunt înțesate de muzica virtuozului Szabó Előd și-l face de neuitat. Creatorii muzicalului rock proaspăt și emoționant din Transilvania sunt artiști din Transilvania: Szabó Előd, talent apărut de câțiva an în X-Factor și Nagy István, artistul/dramaturg al Teatrului Național din Târgu Mureș. Regizorul nu e altul, decât Somogyi Szilárd, artistul Teatrului de Operetă din Budapesta, posesor al premiului Nádasdy Kálmán, care și-a obținut diploma la Târgu Mureș.

 

Rolul Barbarei din titlu îl interpretează Patai Anna, cântăreața devenit cunoscută ca fetiță în Megastar. În următoarele roluri o putem vedea pe artista Ungariei care cântă cel mai frumos, premiată cu premiul Stea, pe Nádasi Veronika, ca mamă vitregă intrigantă. Szolnoki Tibor, posesorul premiului Jászai Mari, devotat caracterului său, îmbracă rolul de avocat. Mai sosește încă Faragó András, starul Teatrului de Operetă și favoritul tuturor, Bajza Viktória, artista cu vocea încântătoare a Teatrului Madách, deja cunoscuții la trupă Kékesi Gábor și Bodrogi Attila, respectiv tinerele talente ale Teatrelor Madách și de Operetă: Szabó Gyula Győző și Pirgel Dávid.

 

Conducător muzical: Lovas Gabriella

Coreograf: Király Béla

Costume: Halasi Zsuzsa

Asistent: Márton Fruzsina

 

Prețul biletelor de intrare este 25 de lei. Pot fi găsite prealabil în biroul de relații cu publicul al Casei de Cultură Vigadó, în zilele de lucru între orele 8 și 16, precum și cu o oră înainte de spectacol.  Posibilitate de rezervare de locuri la numărul de telefon 0267/361 081 sau la adresa de e-mail office@vigado.ro.


Invalid Displayed Gallery


2 aprilie 2015