Proiectul Asociației Soare Verde cu titlul Reabilitarea parcului Molnár Józsiás a ajuns la momentul final: ca un moment al programelor Târgului de Toamnă au pus la dispoziție partea reînnoită a parcului.

 

Predarea s-a desfășurat vineri la amiază într-o atmosferă familială, în prezența partenerilor și a voluntarilor, Primăria a fost reprezentată de către viceprimarul Derzsi Gyula, care în semnul parteneriatului a urmărit și a ajutat până la sfârșit lucrările. După cum a raportat președintele asociației Ráduly Attila, proiectul s-a desfășurat pe parcursul a patru luni, cu participarea a 22 de voluntari, cu 240 de participanți. Au avut opt activități de spațiu extern și un concurs de orientare în alergare. Au plantat 260 de bucăți de flori perene în scopul acoperirii zidului gri de beton, au instalat elemente de decor, respectiv au format un mini amfiteatru constituit dintr-o tablă neagră de scris și scăunele de buștean, pentru organizarea orelor de instruire în aer liber. Coșurile de gunoi din material plastic le-au înlocuit cu unele noi ecologice, acest lucru va fi urmat de înlocuirea gardului de metal cu unul din lemn.

 

„Pe copaci am așezat 17 hrănitoare pentru păsări, prietenul nostru fotograf Gál László și voluntarul nostru Clara Bejanaro Sanchez au petrecut ore lungi, zori în parc, pentru a fotografia păsările care trăiesc aici. Din păcate din hrănitoarele pentru păsări au furat deja opt, și mai multe plante perene, respectiv tineri iresponsabili au vopsit gardul de beton. Chiar pentru asta le adresăm mulțumiri accentuat tuturor celor care s-au angajat în proiect, respectiv acelora care ajută în păstrarea acestui colț înnoit în acea stare, cum l-am visat”, a dat amănunte Ráduly Attila. În parc au instalat apoi o tablă care face cunoscute păsările care trăiesc în parc, cu observația că lista nu este completă.

 

„Împreună cu Asociația Soare Verde putem ști în urma noastră mai multe proiecte cu succes, apreciem foarte mult inițiativele civile asemănătoare și ăi putem asigura și în viitor de sprijinul nostru. După experiența noastră, aceste proiecte realizate prin efort comun sunt apreciate mai mult și de către populație”, a fost de părere viceprimarul Derzsi Gyula.

 

Din activitățile de „cercetare a naturii” s-au născut și o publicație cu titlul: Păzește ce-i al tău! un scurt prospect al parcului Molnár Józsiás, care poate fi procurat, în funcție de stoc, la Asociația Soare Verde.


Invalid Displayed Gallery


28 august 2015