Manifestările concomitente ale Târgului de Toamnă oferă fiecărei generații o posibilitate pretențioasă de distracție. ASIMCOV, Casa de Cultură Vigadó, Biblioteca Orășenească Báró Wesselényi Miklós, respectiv Asociația de Tineret din Târgu Secuiesc îi așteaptă pe cei interesați cu o ofertă variată de programe.

 

Asociația Întreprinzătorilor Mici și Mijlocii din județul Covasna (ASIMCOV) se pregătește pentru Târgul de Toamnă cu un program colorat. Vineri, de la ora 10 va avea loc deschiderea Expo Auto în organizarea Asociației Întreprinzătorilor din Târgu Secuiesc și din Împrejurimi. Expoziția va putea fi vizionată pe tot timpul manifestării în piața Kossuth Lajos. Tot vineri, de la ora 11 vor ține forum economic în Casa de Incubator, pe parcursul căruia vor atinge teme ca parcul industrial, clustere și HUB-CoWorking. Sâmbătă, de la ora 11 începe Festivalul de cartofi, devenit deja tradițional, în parcul Molnár Józsiás, acesta este precedat de la ora 10 de deschidere.

 

Joi, de la ora 19 va avea loc în sala mare a Casei de Cultură Vigadó premiera Teatrului Orășenesc cu titlul Despre lucruri ale unui spirit. Autorul piesei este Kolcsár József, colaborează orchestra Mácsafej. poeziile lui Fekete Vince au fost transmise pe note de Ferencz Csaba, textul a fost compus de Kolcsár József și Ferencz Csaba prin utilizarea poeziilor lui Szilágyi Domokos. Sâmbătă după-masă, de la ora 17:30, în sala mică, actrița Meister Éva interpretează drama Árva Bethlen Kata a lui Kocsis István, în organizarea Asociației de Femei. Tot sâmbătă, de la ora 18:30, în sala mare, Cercul Dramatic Amator din Mezőkövesd prezintă piesa cu titlul Pornește cantonul. Regizorul este Budai Károly.

 

Biblioteca Orășenească Báró Wesselényi Miklós îi așteaptă pe cei mici cu diferite activități pentru copii. Vineri și sâmbătă înainte de masă, de la ora 10, respectiv de la ora 12, copiii pot viziona spectacole ale teatrului de hârtie, la acestea pot confecționa ilustrații de basm. Vineri după masă, de la ora 15 va avea loc o activitate creativă cu titlul Cu mașină de cursă în Țara basmului, pe parcursul căreia participanții pot confecționa mașini de cursă din cutii de carton. Sâmbătă după-masă, de la ora 15 va fi în bibliotecă „alarmă cu bombă”, adică pe parcursul unui joc de colaborare, elevii din clasele I-IV. trebuie să dezamorseze un mecanism explozibil. pentru joc este așteptată prezentarea echipelor din trei membri până la 28 august.

 

Asociația de Tineret din Târgu Secuiesc dorește să li se adreseze tinerilor în cadrul Curții de tineret, care va fi organizată în curtea Casei de Cultură Vigadó sâmbătă și duminică. Cei interesați vor putea audia diferite prezentări tematice, respectiv vor putea participa la concurs între echipe. Tinerii vor putea să-și pună la încercare cunoștințele, creativitatea, tenacitatea la maratonul de cultură, în fotbal de clăbuc, beerpong și  în alte jocuri distractive. Organizatorii așteaptă prezentarea echipelor de 5 inși. Echipele plasate pe primele trei locuri vor fi premiate.


26 august 2015