La ședința ordinară de consiliu din 16 iulie corifeii orașului au discutat șase proiecte de hotărâre, care s-a desfășurat sub președinția lui Balázs Attila. Înainte de discutarea proiectelor de hotărâre primarul Bokor Tibor a cerut Consiliului Local două modificări. Prima dată să amâne ordinea de zi referitoare la pescarii sportivi pentru o dată nedeterminată, a doua oară proiectul de hotărâre realizată despre parcul industrial pentru a doua ședință de consiliu. În cazul amândurora s-au întâmplat modificări. Membri consiliului au votat amânarea celor două proiecte de hotărâre.

 

La primul punct au votat modificarea bugetului orașului, care în urma sprijinului sponsorilor intrați a crescut cu 105.000 de lei. Prin aceasta, pe lângă reînnoirea acoperișului bibliotecii orășenești, au putut termina și clădirea, respectiv vor aloca din suma sus amintită și instituțiilor de învățământ Nagy Mózes și Gábor Áron. În cel de-al doilea punct al ordini de zi au decis despre valorificarea la licitație a materialului lemnos al unei parcele mai mici.

 

În punctul trei edilii au discutat despre steagul orașului, cerând în această temă și părerea a două specialiști. Mesajul directorului muzeului Dimény Attila a fost transmisă de către domnul primar: să rămânem devotați steagului nostru de dinainte de cel de-al doilea război mondial, însă să omitem simbolurile secuiești. După sculptorul-artist Vetró András dintre steagurile puse la vot alegerea corectă este varianta numărul 2 (vezi toate variantele pe pagina web kezdi.ro). Domnul consilier Hegedűs Ferenc în intervenția sa a propus omiterea simbolurilor secuiești, pe când domnul consilier Kelemen András a propus menținerea acestora. Domnul consilier Balázs Attila s-a pregătit și cu a cincea variantă, însă pe aceasta consilierii n-au acceptat-o. În final consiliul local a votat varianta 2, care conține atât stema, cât și simbolurile secuiești.

 

La sfârșitul ședinței, în diferitele puncte, consilierii au propus în luările lor de cuvânt redenumirea spațiilor publice, montarea camerelor de luat vederi, plasarea ulterioară a băncilor. Cererea celor de la HVIM, după care parcul Millenium să fie denumit în parcul Wass Albert, nu l-au găsit acceptabil. Au încuviințat propunerea primarului după care să denumească despre scriitor o stradă fără nume din oraș. Acest lucru îl vor formula într-un proiect de hotărâre consilierii PPMT Balázs Attila și Ilyés Botond. Primarul Bokor Tibor a relatat că pe parcursul discuțiilor purtate cu UPC a obținut, ca firma să monteze gratis camerele de luat vederi moderne cumpărate de către Primăria orașului, respectiv să asigure utilizarea gratuită a sistemului în scopul evitării deteriorărilor ulterioare.


Invalid Displayed Gallery


27 iulie 2015