În ianuarie începe din nou construirea patinoarului artificial, a informat presa primarul Bokor Tibor. Contractul a fost semnat în 24 decembrie 2015, joi de către Fondul Național de Investiții cu asociația Conico-Unicomp-Baumeister. Construirea patinoarului artificial a fost oprită din cauza lipsei sursei de bani, în 2009, de atunci se încearcă repornirea construirii, până acum însă fără succes.

 

Marele vis al celor de la Târgu Secuiesc devine realitate dorită faptului că în ianuarie 2016 repornește în sfârșit construirea patinoarului artificial. După încercări de mai mulți ani, în cursul anului 2015 s-a reușit includerea lucrării în bugetul Fondului Național de Investiții, mai apoi după publicarea licitației, precum și după contestația în repetate rânduri, s-a reușit definitivarea contractului cu executantul. E o veste bună și faptul că licitația a fost câștigată de aceeași firmă care a pornit în 2006 construirea patinoarului artificial. Părțile contractante, adică asociația Conico-Unicomp-Baumeister și Fondul Național de Investiții au încheiat un contract pe 19.317.223 de lei (plus TVA), timpul de realizare un an, garanția asumată 5 ani. Această valoare cuprinde terminarea totală a clădirii și utilarea, sarcina Primăriei va fi doar aranjarea teritoriului. Planul patinoarului artificial a fost realizat pe baza dispozițiilor Federației Române de Hochei pe Gheață și conține acele condiții care sunt necesare derulării meciurilor internaționale de hochei pe gheață. Conform planului, suprafața totală a clădirii este de 5220 mp. și are trei niveluri, în acesta își găsesc loc cabine înzestrate cu duș și toalete, pe care le pot utiliza jucătorii, antrenorii și arbitrii, vor exista în ea cabinet medical, depozite, bufet, bar, scară de acces cu lift pentru cei cu dizabilități de mișcare, încăpere separată pentru media, precum și sală de conferințe. Tribuna patinoarului artificial va avea circa 400 de locuri, suprafața spațiului de joc de 1745 mp. Având în vedere și înzestrarea va fi una din cele mai bune din țară: afișaj de indicare a rezultatului, rindea de gheață, mecanism de răcire, sistem de absorbție a aburului, sistem audio și video, iluminație cu led și toate cele necesare pentru meciuri vor putea fi găsite în ea. „Sper că la Crăciunul din anul viitor vom putea tăia panglica la teren” – a formulat primarul la conferința de presă de joi.

 

Bokor Tibor a rostit mulțumiri președintelui consiliului județean Tamás Sándor, lui István Zoltán, fost secretar de stat la Ministerul Transporturilor, și doamnei inginer Antal Emőke, angajata Primăriei, pentru că au ajutat mult ca Târgu Secuiesc să aibă în sfârșit patinoar artificial.


Invalid Displayed Gallery


30 decembrie 2015