Precum am mai raportat, întreprinderea Regiotrans a suspendat printre altele și cursa Brașov-Brețcu. Mulțumită intervenției lui István Zoltán, fost secretar de stat la transporturi, în decursul a câtorva zile repornește transportul de persoane pe ruta amintită.

 

István Zoltán a aflat din presă despre cele întâmplate și a sunat imediat la Autoritatea Căilor-Ferate Române, apoi a schițat problema care îi primește pe mulți din Trei Scaune. De la cei competenți a primit promisiunea că azi sau mâine vor da aprobarea pentru Regiotrans. După aceea, fostul secretar de stat, a purtat o discuție de conciliere și cu directorul firmei, care l-a asigurat de asemenea că, îndată ce vor primi aprobarea, imediat vor reporni cursele.

 

Mersul trenurilor încă nu este cunoscut, însă, după cum se presupune, nu vor interveni schimbări față de timpul de pornire vechi al trenurilor. După cum am relatat anterior, cursele Regiotrans nu circulă de la 17 martie, după ce autoritatea sus amintită a retras aprobarea tehnică a întreprinderii din cauza problemelor tehnice. Aceasta de altfel a perturbat întregul mers al trenurilor din România, deoarece firma pune în mișcare 220 de trenuri în douăzeci de județe, care circulă pe două mii de kilometri.

 

Sursă: Bartos Lóránt, Székely Hírmondó


Invalid Displayed Gallery


26 martie 2015