Casa de Cultură Vigadó din Târgu Secuiesc a prezentat duminică seara un program de gală, aducând omagiu sărbătoririi naționale, cu titlul Țara mea, tu totul pentru mine! – în regizarea lui Lung László Zsolt, actor, directorul instituției.

 

Spectacolul de gală, care înainte cu trei ani a fost socotit o noutate, a devenit deja parte a sărbătorii, în anul trecut după premiera dramei de dans Gábor Áron a devenit de sine înțeles necesitatea continuării, căci publicul din Târgu Secuiesc s-a format deja exigența pentru asta. În montajul literar, cu muzică și dans prezentat de amatori și profesioniști, apariția lui Bokor Barna actorul de la Teatrul Național din Târgu Mureș, și a lui Buta Árpád, tenorul Filarmoniei de Stat din Târgu Mureș s-a legat organic de producția elevilor Tamás Anna, Szabó Hedda, Bagoly Anabella, Szalló Erzsébet, Vida Tímea, Fábián Ágnes, Furus Ábel și Bartók Rebeka.

 

Au mai urcat pe scenă corul de cameră Cantus, corul de cameră Sepsi, muzica clasică a celei din urmă a fost în armonie cu muzica populară a orchestrei Kedves, pe care ansamblul de dans Perkő și grupul de dans popular Harmatfű și-au prezentat dansurile încântătoare ochiului și sufletului.

 

Sursă: Székely Hírmondó, Jancsó Katalin


Invalid Displayed Gallery


17 martie 2015