Asociația Soare Verde din Târgu Secuiesc, Fundația Comunității din Trei Scaune (HKA) și primăria din Târgu Secuiesc se pregătesc pentru a doua ediție a acțiunii de utilitate publică Pedalează pentru un scop bun!

 

Bereczki Kinga, președintele Fundația Comunității din Trei Scaune (HKA), a relatat că ar dori constituirea unui teren de joacă în orașul breslelor potrivit necesităților copiilor de la sugaci până la vârsta de 4 ani. Deși pe baza mărturisirii premergătoare revendicărilor pe primul loc a figurat formarea unei piste de biciclete, acest lucru l-au abandonat deoarece pentru construirea unei piste de biciclete care să lege localitățile nu dispun de bani suficienți, deși primăria din Târgu Secuiesc a acceptat vopsirea drumului.

 

Viceprimarul Derzsi Gyula a spus, că primăria a luat în plan încă mai înainte vopsirea pistelor de biciclete (acest lucru s-a realizat în străzile Bem József, precum și Fortyogó) și vor indica o zonă de pistă pentru biciclete, însă nu e sigur că  din cauza permanentelor reînnoiri va fi terminată încă în anul acesta.

 

Fundația Comunității din Trei Scaune (HKA) a acceptat construirea unui zid de cățărare, iar sarcina primăriei Târgu Secuiesc va fi formarea locației terenului de joc, apoi a montării, popularizarea acțiunii și mobilizarea va fi realizată de Asociația Soare Verde. Și Clubul local Rotary a anunțat că îl va premia cu 300 de lei pe acel biciclist care va antrena cei mai mulți sponsori.

 

La conferința de presă a fost prezentă și Bakk-Vitális Mária Kinga, director general al SC New Fashion S.A și SC Zarah Moden Srl, care a comunicat: vor sprijini mișcarea comunității, căci în oraș există deja o tradiție a colaborării în interesul unui scop bun. Mișcarea bicicliștilor începe la 5 iunie de la ora 17, adulții se pot înscrie cu 15 lei, copiii cu 10 lei, scopul este obținerea a 7000 de lei.

 

Jancsó Katalin


21 aprilie 2015